Hendriks keert terug bij De Graafschap

Gepubliceerd: 28-01-2022 10:01. Bijgewerkt: 28-01-2022 11:25

Sam Hendriks wordt door De Graafschap de rest van het seizoen gehuurd van Cambuur Leeuwarden met een optie voor een extra jaar. Daarmee keert de aanvaller uit Doetinchem terug bij de club waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte.

“Wij hebben gekeken wat beschikbaar en ook haalbaar was”, laat manager voetbalzaken Peter Hofstede weten over de huur van de aanvaller. “Sam heeft in de eerste divisie altijd zijn goals gemaakt. Inmiddels heeft hij ruim tweehonderd wedstrijden betaald voetbal in de benen en wist hij het net zo’n 75 keer te vinden. Deze cijfers mag hij nu bij ons uitbouwen.” Hendriks speelde na zijn debuut in het shirt van De Graafschap in 2013 voor Ajax, Go Ahead Eagles, het Belgische OH Leuven en Cambuur Leeuwarden.

Het afgelopen half jaar had Hendriks geen basisplek bij het Cambuur van trainer Henk de Jong. Hij kwam, inclusief de bekerduels, zeven keer in actie voor de eredivisionist. Hij kwam in die wedstrijden tot één doelpunt. De Doetinchemmer moet bij De Graafschap voor meer doelpunten zorgen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)