Ulft, Netherlands

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

Foto: De Graafschap Media
De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op de eigen Vijverberg werd er met klinkende cijfers gewonnen van SC Telstar, 5-1.
Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 12 april 2024 22:55 | Aangepast op 12 april 2024 22:55
De Graafschap begon matig aan de wedstrijd en Telstar was ook de ploeg die de eerste wapenfeiten had. Pas na een kwartier was het Basar Önal die na een individuele actie het doel van keeper Joey Houweling onder vuur nam. De bezoekers kwamen na achttien minuten door een prachtige goal van Alex Plat op een 0-1 voorsprong. De middenvelder wist een afvallende bal met een halve omhaal achter doelman Thijs Jansen te krijgen. In de 27ste minuut bleef Joran Hardeman liggen na een hoekschop, de verdediger raakte geblesseerd en kon niet verder. Maas Willemsen kwam in het veld.

Enkele minuten later kwamen de Superboeren op gelijke hoogte door een doelpunt van Simon Colyn. De Canadees werd diep gestuurd door Önal en wist de bal over de goalie heen te wippen, 1-1. Vijf minuten later moest trainer Jan Vreman voor de tweede keer noodgedwongen wisselen toen Mimoun Mahi geblesseerd raakte, David Flakus Bosilj was zijn vervanger. Voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een afvallende bal na een hoekschop werd ingebracht door Jeffry Fortes en Xandro Schenk kon de bal achter Houweling krijgen, 2-1.

Na de rust had De Graafschap de controle over de wedstrijd, maar wisten ze niet veel te creëren. Met in het achter hoofd de laatste thuiswedstrijden was het wachten op de bevrijdende 3-1. Deze kwam pas aan het einde van de wedstrijd. In de 85ste minuut wist Donny Warmerdam na een goede individuele actie van David Flakus Bosilj de bal tegen de touwen te schieten.

In de blessuretijd bleven de Superboeren de druk opvoeren op de IJmuidenaren, wat resulteerde in een tweede doelpunt van Xandro Schenk. De verdediger kopte de bal na een doortikker van Devin Haen in het net en wist zijn zesde doelpunt op zijn naam te schrijven. Een opmerkelijk cijfer zou je het wel kunnen noemen voor een centrale verdediger.

Ondanks dat de wedstrijd met een 4-1 voorsprong wel gespeeld leek, lieten de mannen van Jan Vreman het er niet bij zitten en bleven op de zijde van Telstar voetballen. Schoppema stuurde invaller Tristan van Gilst langs de linie en die trapte de bal vervolgens richting de goal van Telstar en die belandde strak in de bovenhoek. 5-1 eindstand.

Door de overwinning lijken de Superboeren de nacompetitie niet meer te kunnen missen. Vrijdag gaan de Doetinchemmers in Kerkrade op bezoek bij Roda JC.

Lees meer over:

Jan Vreman|De Graafschap|Telstar|

Lees ook

'Parel' Raterink tekent eerste profcontract bij De Graafschap

Othniël Raterink heeft zijn eerste profcontract getekend bij De Graafschap. De jeugdinternational ui...

Doelman Kremers keert van Ajax terug bij jeugdliefde De Graafschap

Sten Kremers keert deze zomer terug bij De Graafschap. De twintigjarige keeper uit Lichtenvoorde tek...

Silkeborg verslaat De Graafschap in finale Karel Stegeman Toernooi

De Deense voetbalclub Silkeborg IF heeft De Graafschap maandag verslagen in de finale, en daarmee he...

De Graafschap wil en moet uit ander vaatje tappen tegen ADO Den Haag

Het is zaterdagavond alles of niets voor De Graafschap tijdens de return van de eerste ronde van de ...

Promotie ver weg voor De Graafschap na thuisverlies tegen ADO

Promotie naar de eredivisie lijkt ver weg voor De Graafschap. ADO Den Haag was dinsdagavond op een s...

De Graafschap wil ADO verrassen in eerste ontmoeting play-offs

De weken van de waarheid beginnen dinsdagavond voor De Graafschap op de eigen Vijverberg tegen ADO D...