Ulft, Netherlands

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

Foto: REGIO8
De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de mindere vorm van de laatste weken van zich af te spelen. De intentie van de Doetinchemmers is om dat te doen met het zo gewenste ‘D'ranvoetbal’, want het gemor over het spel neemt toe onder supporters.
Tim Rondeel | 11 april 2024 16:21 | Aangepast op 11 april 2024 16:21
“We willen ze graag entertainen en ze aanvallend voetbal laten zien”, geeft aanvoerder Jeffry Fortes toe. “Maar je hebt ook met de tegenstander te maken die je niet kan onderschatten en zij doen het goed. Je gaat uit van eigen kracht, maar mocht dat niet lukken, dan maar met lange ballen en vechtvoetbal. Ook vanuit daar kan je kansen creëren." Tegenstander Telstar is na het ontslag van trainer Mike Snoei op stoom geraakt en doet zowaar mee om de titel in de vierde periode. “Als je ziet waar ze een half jaar geleden stonden, en waar ze nu staan, blijkt wel dat ze goed bezig zijn. Het gaat dus een hele taaie worden”, blikt trainer Jan Vreman vooruit. “Ik denk dat de afstemming onderling bij hun gewoon een stuk beter is, zowel in verdedigen als in aanvallen.”

De Graafschap verkeert juist in slechte vorm, drie van de laatste vier duels gingen verloren en ook het voetbal viel tegen. Vreman hoopt dat zijn ploeg de goede vorm hervindt richting de play-offs. “Je refereert al dat het op en neer gaat bij ons en volgens mij moeten wij heel expliciet daar aan werken", beaamt de trainer. "We moeten gewoon zorgen dat we in de wedstrijden meer controle hebben en dat het spel beter en makkelijker wordt, want dat heb je nodig in de nacompetitie.”

Teamgevoel
Volgens Fortes moet er ook een heel hecht team worden gecreëerd en is iedereen binnen de selectie daar belangrijk in. De aanvoerder is ook nadrukkelijk bezig met het teamgevoel. “Ik kan uit ervaring spreken dat de best voetballende ploeg in de nacompetitie niet gaat winnen”, schetst de rechtsback de promotiedroom. “Het is meestal zo dat de beste ploeg qua team- en vechtersmentaliteit gaat winnen.”

Volgend seizoen nog hoofdtrainer?
Vreman is nog altijd in afwachting van een gesprek met technisch manager Peter Bijvelds over zijn eigen toekomst als hoofdtrainer bij De Graafschap. “We hebben een afspraak gemaakt en dat gaat gebeuren binnenkort”, geeft Vreman aan, die laat weten dat het gesprek nog voor de start van de nacompetitie plaatsvindt. “We gaan zien wel wat voor gesprek het wordt.”

Schoppema weer basis
Linksback Alexander Büttner werd na het verloren duel met FC Dordrecht ziek en is er tegen Telstar niet bij, Levi Schoppema is zijn vervanger. In de laatste weken van het seizoen wil Vreman zo min mogelijk aanpassen aan zijn basiselftal. “Je ziet mij niet snel gelijk wisselen”, aldus de oefenmeester. “Je wisselt wel in wedstrijden. En als iemand heel lang slecht is, dan wordt er wel een keer gewisseld natuurlijk."

Opstelling: Jansen; Fortes, Schenk, Hardeman, Schoppema; Brittijn, Warmerdam, Mahi; Colyn, Seuntjens, Önal.

Lees ook

'Parel' Raterink tekent eerste profcontract bij De Graafschap

Othniël Raterink heeft zijn eerste profcontract getekend bij De Graafschap. De jeugdinternational ui...

Doelman Kremers keert van Ajax terug bij jeugdliefde De Graafschap

Sten Kremers keert deze zomer terug bij De Graafschap. De twintigjarige keeper uit Lichtenvoorde tek...

Silkeborg verslaat De Graafschap in finale Karel Stegeman Toernooi

De Deense voetbalclub Silkeborg IF heeft De Graafschap maandag verslagen in de finale, en daarmee he...

De Graafschap wil en moet uit ander vaatje tappen tegen ADO Den Haag

Het is zaterdagavond alles of niets voor De Graafschap tijdens de return van de eerste ronde van de ...

Promotie ver weg voor De Graafschap na thuisverlies tegen ADO

Promotie naar de eredivisie lijkt ver weg voor De Graafschap. ADO Den Haag was dinsdagavond op een s...

De Graafschap wil ADO verrassen in eerste ontmoeting play-offs

De weken van de waarheid beginnen dinsdagavond voor De Graafschap op de eigen Vijverberg tegen ADO D...