Ulft, Netherlands

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

Foto: De Graafschap Media
De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieplek Roda JC. Door een doelpunt van basisdebutant Maas Willemsen nemen de Doetinchemmers een punt mee naar de Achterhoek.
Tim Rondeel | 19 april 2024 23:00 | Aangepast op 19 april 2024 23:00
De Graafschap mocht aftrappen in een sfeervol Parkstad Limburg stadion. Dat kwam alleen niet door het uitvak; dat was aan het begin van de wedstrijd nog nagenoeg leeg. De Superboeren misten de steun overduidelijk, want ze begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kreeg Roda JC een grote kans, die gekeerd kon worden door Thijs Jansen. Twee minuten later volgde de tweede grote kans voor de Limburgers en deze werd netjes afgewerkt door Pena Zauner: 1-0. Deze goal werd gemist door het grootste gedeelte van het uitvak; de meeste supporters konden pas vanaf de 15e minuut hun club te steunen.

Dat leek effect te hebben, want De Graafschap kwam na het eerste kwartier beter in de wedstrijd. Toen de klok op 25 minuten stond, kreeg De Graafschap zijn eerste echt grote kans. Colyn zette de bal voor en Onal kopte de bal op doel. Na enige moeite kon de doelman de bal uiteindelijk klemmen. Drie minuten later was De Graafschap weer gevaarlijk. Na een puike voorzet van rechtsback Jeffry Fortes kwam Önal net te kort om de bal binnen te tikken. De Limburgers waren echter wel dichterbij bij de 2-0, dan de Superboeren bij de 1-1. De grootste kans was namelijk nog voor Roda JC in de 39e minuut. Dat kwam door toedoen van slordig spel van De Graafschap; een te korte terugspeelbal werd erg gevaarlijk, maar keeper Jansen lette goed op en voorkwam de 2-0.

Voor aanvang van de tweede helft werd duidelijk dat Ralf Seuntjens niet verder kon door een opgelopen blessure in de eerste helft.. Hij werd vervangen door Devin Haen. De Superboeren kwamen de tweede helft overduidelijk beter uit de startblokken dan in de eerste. Basar Önal kreeg opnieuw twee goede kansen om de gelijkmaker te maken, maar de Turske vleugelaanvaller slaagde hier niet in.

In de 74e minuut besloot Vreman aanvallend te wisselen door David Bosilj en Tristan van Gilst te brengen voor Warmerdam en Colyn. Hierdoor kreeg De Graafschap wat meer balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Totdat De Graafschap in de 85e minuut een hoekschop kreeg. Büttner legde de bal perfect neer bij de eerste paal, waar Maas Willemsen zijn eerste basisplaats bekroonde met een doelpunt: 1-1.

Roda JC probeerde als reactie veel te druk te zetten. De Graafschap ging hier uiterst goed mee om, tot grote frustratie van het publiek uit Limburg. In de extra tijd kreeg Roda JC-invaller Bangura nog een gigantische kans op de drie punten, maar dit werd wederom voorkomen door uitstekend keeperswerk van Thijs Jansen.

Voor De Graafschap heeft de puntendeling niet veel gevolgen, aangezien de playoffs al veiliggesteld waren. Maar bij de ploeg uit Kerkrade kwam het gelijke spel hard aan, aangezien koploper Willem II nu kans krijgt om uit te lopen en bovendien FC Groningen nu Roda JC nog harder in de nek hijgt in de strijd om de tweede plaats.

Lees meer over:

De Graafschap|

Meest gelezen

Meer dan tachtig Achterhoekers krijgen lintje, feest bij Huis Bergh

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | Bart Sollman | 26 apr 2024 17:30

Mooi weer zorgt voor drukte bij zwembaden en ijssalons in De Achterhoek

Nick Hermsen | Bart Sollman | Viggo Zweverink | 1 mei 2024 16:52

Lees ook

De Graafschap treft hekkensluiter in laatste thuiswedstrijd voor de nacompetitie

De laatste thuiswedstrijd van de competitie staat vrijdagavond op het programma voor De Graafschap. ...

De Graafschap wil het 'oude logo' definitief opnieuw invoeren

De Graafschap heeft een verzoek gedaan aan de leden van de vereniging om het ‘oude logo’ definitief ...

Simon Colyn maanden aan de kant bij De Graafschap

Middenvelder Simon Colyn kan naar verwachting negen tot twaalf maanden niet in actie komen voor De G...

De Graafschap wil zich tegen MVV warmspelen voor nacompetitie

De Graafschap ontvangt vrijdagavond op een goed gevulde Vijverberg de nummer negen van de competitie...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...