Ulft, Netherlands

 

De Graafschap wil met goed gevoel de WK-break ingaan

De Graafschap hoopt de competitie vrijdagavond tegen Helmond Sport met een goed gevoel afsluiten. Het gaat op bezoek bij Helmond Sport, dat negentiende staat. De club uit Noord-Brabant won twee van zijn laatste drie duels en is als laagvlieger dus in vorm.
Dean van het Laar | 17 november 2022 17:00 | Aangepast op 17 november 2022 17:00
“Het is een hele solide ploeg, waar je niet zomaar van wint”, vindt trainer Adrie Poldervaart. “Het wordt een hele uitdaging om daar de punten mee te nemen naar huis.” De tegenstander van de Superboeren switchte recent nog van trainer. Sven Swinnen werd vanwege de tegenvallende resultaten ontslagen, waarna oud-Superboer Tim Bakens naar voren werd geschoven als interim-hoofdtrainer. Die keuze lijkt vooralsnog goed uit te pakken. “Zij winnen recent nog van Roda JC en ADO Den Haag, twee ploegen waar wij punten hebben laten liggen”, zegt Poldervaart. “Bovendien staan ze erg hoog op de ranglijst als het gaat om de ‘expected goals’. Het wordt dus geen makkie.”

Toch zit het met het vertrouwen wel goed bij De Superboeren. De trainer ziet een stijgende lijn in het spel van zijn ploeg. “We worden steeds constanter”, vindt Poldervaart. “Dat zien we bijvoorbeeld terug in de openingsfase tegen Jong PSV, waarin wij erg goed spel op de mat leggen. Ook de percentages in balbezit spreken steeds vaker in ons voordeel. Het begint er steeds beter uit te zien.” Na een uitermate moeizame start van het seizoen heeft De Graafschap uit de laatste vijf duels tien punten gehaald, goed voor een gedeelde tweede plek in de strijd om de tweede periodetitel.

Aanvoerder De Jong keert terug
Dus treedt de ploeg uit Doetinchem met zelfvertrouwen aan. Dat gaat het doen met Siem de Jong, die terugkeert van een lichte blessure die hij overhield aan de verloren wedstrijd tegen FC Den Bosch. “Die wedstrijd op kunstgras was een aanslag op m’n lichaam”, vertelt de ervaren middenvelder. “Ik hield last van m’n heupen, dus ik had langer de tijd nodig om daar van te herstellen.” Inmiddels is de aanvoerder weer fit en zal hij morgen aan de aftrap verschijnen. “Het is wel lekker dat er daarna een weekje vakantie op de planning staat, dan herstel ik toch wat sneller”, zegt de aanvoerder glimlachend.

Wereldkampioen?
Na vrijdag krijgen de spelers een week vakantie, waarna twee weken lang wordt opgetraind richting de herstart van de competitie. In de vrije week houdt Siem de Jong nauwlettend de verrichtingen van het Nederlands Elftal in de gaten. Broer Luuk is opgeroepen en dat zorgde voor blijdschap bij zijn oudere broer: “Ik had het al wel zien aankomen, hij is met een duidelijke rol meegegaan, en kan als pinchhitter iets extra’s brengen.” De Jong schat de kansen van het Nederlands Elftal hoog in: “Ik denk dat ze heel ver kunnen komen, want het ze hebben specifieke kwaliteiten. Ze zijn echter niet de enige kanshebber, want ik schat Brazilië ook erg hoog in.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Bijvelds werkt aan selectie De Graafschap

De Graafschap hoopt jeugdtrainer en TOP Oss-middenvelder Lion Kaak op korte termijn vast te leggen a...

Konings tekent contract bij FC Den Bosch

Joey Konings heeft een nieuwe club gevonden na zijn vertrek bij De Graafschap. De 24-jarige aanvalle...

Robbemond houdt vertrouwen in ommekeer

Trainer Reinier Robbemond gaat niet uit van een vertrek bij De Graafschap. Na vier wedstrijden zonde...

De Graafschap legt Büttner drie jaar vast

Alexander Büttner speelt komend seizoen voor De Graafschap. De 33-jarige linksback tekent een contr...

Actie De Graafschap-supporters bij stadion

Enkele tientallen supporters van De Graafschap hebben vrijdagavond voorafgaand aan het duel met FC D...

De Graafschap huurt rechtsback Schouten

De Graafschap huurt rechtsback Robin Schouten voor een jaar van het Deense SønderjyskE. De 24-jarig...