Ulft, Netherlands

Van Nispen ruikt met De Treffers bloed tegen De Graafschap

Matthijs van Nispen uit Doetinchem staat dinsdagavond met de amateurs van De Treffers tegenover zijn oude club De Graafschap in de achtste finale van de beker. Voor de Groesbeekse tweededivisionist is het de wedstrijd van het jaar, terwijl het voor de middenvelder voelt als een thuiswedstrijd.
Jasper Hazelaar | 7 februari 2023 11:28 | Aangepast op 7 februari 2023 11:28
“Ik maakte in de kleedkamer al grapjes dat ik op de fiets kan komen”, zegt Van Nispen, die nog altijd in Doetinchem woont. “Ik heb dertien jaar bij de club gespeeld, het is bekend terrein, dus het voelt een beetje als een thuiswedstrijd.” De 25-jarige middenvelder maakte zijn debuut in het betaald voetbal voor De Graafschap, maar werd nooit een vaste waarde. Via TOP Oss, PAEEK (Cyprus, red.) kwam hij bij DOVO in het amateurvoetbal terecht. Afgelopen zomer stapte hij over naar de Groesbeekse tweededivisionist. Daarnaast volgt hij een hbo-studie Commerciële Economie, zijn droom als profvoetballer heeft Van Nispen op een lager pitje gezet.

De Treffers, waar ook voormalig Superboeren Jordy Thomassen en Coen Maertzdorf spelen, versloeg in vorige rondes eredivisionisten RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden. Toch past de underdog-rol de Groesbekers prima op De Vijverberg. “We hebben natuurlijk twee keer thuis gespeeld, die komen naar ons toe op een minder veld dan ze gewend zijn met ons publiek erachter", verklaart Van Nispen het succes. "Nu moeten we naar Doetinchem toe, dat is anders, maar er zijn kansen. De Graafschap doet het niet goed, wij zitten in een lekkere flow. Dus niks is onmogelijk. We pakken het ook echt aan als de wedstrijd van het jaar.”

‘Kantine stond helemaal vol’
De selectie van De Treffers werd maandagavond nog op scherp gezet met vuurwerk bij de laatste training. Meer dan zevenhonderd supporters van de amateurclub reizen dinsdag naar Doetinchem toe. “De kantine stond bij de kaartverkoop helemaal vol en er zijn ook hele hoop sjaals verkocht”, zegt van Nispen. “Ik heb wel het gevoel dat het leeft. Ik merk dat ook bij de jongens om ons heen. Het is uniek dat wij als De Treffers zo ver zijn gekomen, het zou mooi zijn als we nog een stapje verder komen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Lees ook

De Graafschap wint op eigen Vijverberg nipt van TOP Oss

Overtuigend was het niet, maar De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 van TOP Oss ge...

Ongewijzigd De Graafschap moet beter tegen TOP Oss, Mahi klopt op de deur

Met het nodige fortuin hield De Graafschap drie punten over aan het thuisduel met FC Den Bosch, maar...

Jurken met ‘De Kist’ en sigaren, De Graafschap verliest met Theo Vergeer een cultheld

De Graafschap-clubicoon Theo Vergeer is in de nacht van woensdag op donderdag op 69-jarige leeftijd ...

Matig De Graafschap wint wel van FC Den Bosch

Na twee nederlagen tegen Brabantse ploegen heeft De Graafschap vrijdagavond op De Vijverberg gewonne...

De Graafschap mist topscorer Önal, Büttner hoopt op contract

Na de harde klap die het verlies van De Graafschap tegen Helmond Sport was, moet de ploeg van traine...

Weikamp legt met trots gevoel rol als De Graafschap-commissaris neer

Sjoerd Weikamp is (bijna) gestopt als commissaris bij De Graafschap. Hij trad in 2013 toe tot de RvC...