Ulft, Netherlands

 

Van Nispen ruikt met De Treffers bloed tegen De Graafschap

Matthijs van Nispen uit Doetinchem staat dinsdagavond met de amateurs van De Treffers tegenover zijn oude club De Graafschap in de achtste finale van de beker. Voor de Groesbeekse tweededivisionist is het de wedstrijd van het jaar, terwijl het voor de middenvelder voelt als een thuiswedstrijd.
Jasper Hazelaar | 7 februari 2023 11:28 | Aangepast op 7 februari 2023 11:28
“Ik maakte in de kleedkamer al grapjes dat ik op de fiets kan komen”, zegt Van Nispen, die nog altijd in Doetinchem woont. “Ik heb dertien jaar bij de club gespeeld, het is bekend terrein, dus het voelt een beetje als een thuiswedstrijd.” De 25-jarige middenvelder maakte zijn debuut in het betaald voetbal voor De Graafschap, maar werd nooit een vaste waarde. Via TOP Oss, PAEEK (Cyprus, red.) kwam hij bij DOVO in het amateurvoetbal terecht. Afgelopen zomer stapte hij over naar de Groesbeekse tweededivisionist. Daarnaast volgt hij een hbo-studie Commerciële Economie, zijn droom als profvoetballer heeft Van Nispen op een lager pitje gezet.

De Treffers, waar ook voormalig Superboeren Jordy Thomassen en Coen Maertzdorf spelen, versloeg in vorige rondes eredivisionisten RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden. Toch past de underdog-rol de Groesbekers prima op De Vijverberg. “We hebben natuurlijk twee keer thuis gespeeld, die komen naar ons toe op een minder veld dan ze gewend zijn met ons publiek erachter", verklaart Van Nispen het succes. "Nu moeten we naar Doetinchem toe, dat is anders, maar er zijn kansen. De Graafschap doet het niet goed, wij zitten in een lekkere flow. Dus niks is onmogelijk. We pakken het ook echt aan als de wedstrijd van het jaar.”

‘Kantine stond helemaal vol’
De selectie van De Treffers werd maandagavond nog op scherp gezet met vuurwerk bij de laatste training. Meer dan zevenhonderd supporters van de amateurclub reizen dinsdag naar Doetinchem toe. “De kantine stond bij de kaartverkoop helemaal vol en er zijn ook hele hoop sjaals verkocht”, zegt van Nispen. “Ik heb wel het gevoel dat het leeft. Ik merk dat ook bij de jongens om ons heen. Het is uniek dat wij als De Treffers zo ver zijn gekomen, het zou mooi zijn als we nog een stapje verder komen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Meest gelezen

Vreugde bij bewoners na plaatsing landbouwsluis bij Dorpsstraat in Laag-Keppel

Tim Rondeel | Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 20 mrt 2023 16:38

Lees ook

Grasmat uitdaging voor Terborg Toernooi

Na twee afgelaste toernooien is Sportpark de Paasberg volgend weekend weer het decor van het Terborg...

Optimisme bij eerste training De Graafschap

De Graafschap is woensdagavond onder een stralend zonnetje op De Bezelhorst gestart aan de voorberei...

Ploeterend De Graafschap verliest bij Roda JC

De slechte serie van De Graafschap heeft een vervolg gekregen op bezoek bij Roda JC. De Doetinchemme...

Wederom puntenverlies voor De Graafschap

Weer geen overwinning op De Vijverberg, maar een ticket voor de play-offs is nog altijd haalbaar voo...

De Graafschap ontsnapt tegen Almere City

De Graafschap is vrijdagavond ontsnapt aan puntenverlies in het thuisduel met hekkensluiter Almere C...

De Graafschap huurt rechtsback Schouten

De Graafschap huurt rechtsback Robin Schouten voor een jaar van het Deense SønderjyskE. De 24-jarig...