Ulft, Netherlands

De Graafschap steelt winst in de slotfase

De Graafschap heeft de oefenwedstrijd tegen FC Emmen dinsdagavond in Varsseveld met 3-2 gewonnen. Goals van Pim Lukassen, Ezra van der Heiden en Jeffry Fortes zorgden in de slotfase voor de ommekeer, nadat de ploeg tot na de tachtigste minuut tegen een 0-2 achterstand aankeek.
Jasper Hazelaar | 20 juli 2022 16:41 | Aangepast op 20 juli 2022 16:41
De wedstrijd, die vanwege de hitte een uur later begon, werd onder een stralend zonnetje en met de nodige drinkpauzes gespeeld. FC Emmen kwam enkele seconden voor rust op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jari Vlak. Trainer Adrie Poldervaart zag het vanaf de bank met lede ogen aan: "Ik vind dat ons dat niet mag gebeuren. Dan moet je er voor zorgen dat je met 0-0 gaat rusten. In het eerste kwartier van de tweede helft vond ik ons ook niet sterk. Daarna kregen we meer grip op ze en is het uiteindelijk mooi dat je hier nog als winnaar van het veld afstapt, maar ik kijk vooral naar de verbeterpunten."

De Graafschap wist in het eerste uur nauwelijks kansen te creëren. Devin Haen, die zestig minuten maakte, vond het een moeizame wedstrijd: "Het was lastig om voor het doel te komen, maar ik heb m'n uiterste best gedaan." Nadat Ben Scholte de bezoekers op 0-2 kopte, leek het duel beslist. De Graafschap rechte echter de rug en voerde richting de slotfase de druk op de goal van de Drentenaren op. Door doelpunten van Lukassen, Van der Heiden en Fortes kwam er alsnog een ommekeer: 3-2.

Niet tevreden
Ondanks de winst, is trainer Poldervaart niet tevreden over zijn spelers. "Ik vond ons niet de juiste intensiteit leveren, daar verwacht ik meer van", aldus de oefenmeester, die zijn ploeg het moeilijk zag hebben met de promovendus. "FC Emmen was een groot deel van de wedstrijd beter en ik had gehoopt dat we meer weerstand konden bieden aan een eredivisionist."

Spitspositie
Testspeler Ross McCausland van Rangers FC deed wederom mee, maar de Noord-Ier hoeft niet op een overgang naar Doetinchem te rekenen. Wel zoekt De Graafschap nog altijd naar aanvallende versterkingen. Haen, ook aanvaller, is niet bang om voor zijn plek te vechten: "Als er nog een extra spits bijkomt, zal ik nog harder moeten werken, maar extra concurrentie is altijd goed."

Foto: De Graafschap media

Lees meer over:

De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...