Ulft, Netherlands

De Graafschap hoeft geen spelers te verkopen in de winterstop

De Graafschap hoeft ondanks de geldzorgen de komende winter geen spelers te verkopen, dat laat Peter Bijvelds weten. Geld voor versterkingen is er ook niet op De Vijverberg, maar de technisch manager houdt zijn ogen open voor buitenkansjes in de komende transferperiode.
Jasper Hazelaar | 6 december 2023 09:27 | Aangepast op 6 december 2023 09:27
“Ik hoef niet te verkopen, dat is absoluut niet aan de orde”, zegt Bijvelds. “Sterker nog, in de winterstop verkopen vind ik een vervelende zaak. Dan moet het extra geld opleveren, een bonus, omdat je moeilijker een vervanger kunt halen.” Geld voor inkomende transfers is er al tijden niet in Doetinchem. “Maar het is niet zo dat wij onze ogen dichthouden omdat er geen centen zijn”, aldus Bijvelds over inkomende over huur- of amateurspelers. “Dus zeg nooit nooit, maar we weten wel hoe fors we hebben moeten bezuinigen. Dat is niet voor niks, maar er zijn ook spelers op amateurbasis aangesloten omdat ze dat zelf graag wilden."

Met een vijfde plek staat De Graafschap momenteel op een plek die recht geeft op playoff-voetbal, de doelstelling. Een flink verbeterpunt ziet Bijvelds wel, het gebrek aan doelpunten, want de ploeg scoorde pas twintig keer in zeventien wedstrijden: “Ik heb wel het idee dat we meer doelpunten kunnen én moeten gaan maken met deze selectie. Daar voetballen we goed genoeg voor.” Basar Önal is top nu toe de topscorer met vijf goals, terwijl Bijvelds nog altijd veel vertrouwen heetf in Devin Haen. De spits was de afgelopen periode geblesseerd.

Verhuur
Het lijkt op transfergebied een rustige winterstop te worden in Doetinchem. Wel staat de deur open voor spelers die weinig minuten maken om hun heil tijdelijk ergens anders te zoeken. “Als spelers weinig speelminuten maken, of het is goed voor hun ontwikkeling, dan staat mijn deur altijd open”, geeft Bijvelds aan. De technische man wil niet op namen ingaan, maar onder meer Maas Willemsen, Hamza Bouihrouchane, Anis Yadir, Blnd Hassan en Ezra van der Heiden komen niet of slechts mondjesmaat in actie in het eerste.

Nieuwe kans voor Hillen
Rio Hillen is momenteel geblesseerd, maar de talentvolle verdediger heeft nog altijd een aflopend contract op De Vijverberg. “Het is voor hem en ons vervelend dat hij geblesseerd is, maar ik heb hem wel laten weten dat dat totaal geen belemmering is om te praten over een nieuw contract”, zegt Bijvelds, die al maanden probeert een nieuwe krabbel te krijgen van twintigjarige Amsterdammer en zijn zaakwaarnemers. “En ze hebben het verzoek op dit moment, wederom, in beraad.”

Foto: REGIO8

Lees ook

De Graafschap wint op eigen Vijverberg nipt van TOP Oss

Overtuigend was het niet, maar De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 van TOP Oss ge...

Ruim 150 mensen oefenen crisissituatie bij Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem houdt zaterdagochtend een grote crisisoefening om medewerker...

Verkeerschaos in Doetinchem na aanrijding op kruising met verkeerslichten

Een scooterrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oostelijke Randweg in Do...

Ongewijzigd De Graafschap moet beter tegen TOP Oss, Mahi klopt op de deur

Met het nodige fortuin hield De Graafschap drie punten over aan het thuisduel met FC Den Bosch, maar...

Vitesse-fan krijgt Doetinchemse schrikkeldagbaby

Donderdagochtend in alle vroegte werd Flore Lise geboren in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem....

Jurken met ‘De Kist’ en sigaren, De Graafschap verliest met Theo Vergeer een cultheld

De Graafschap-clubicoon Theo Vergeer is in de nacht van woensdag op donderdag op 69-jarige leeftijd ...