Ulft, Netherlands

Aandeelhouders redden De Graafschap na financiële klap

Aandeelhouders trekken de portemonnee om De Graafschap financieel uit de brand te helpen. De Doetinchemse voetbalclub kampte met een tegenvaller van meer dan een miljoen euro, de tekorten worden nu aangevuld. Dat is het resultaat van een aandeelhoudersvergadering dinsdagavond.
Jasper Hazelaar | 6 juni 2023 23:59 | Aangepast op 6 juni 2023 23:59
Vorige week kwam naar buiten dat de club kampt met een financiële tegenvaller van meer dan een miljoen euro. Na een eerder verlies van vijf ton over het vorige jaar, kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel binnen op De Vijverberg. "Onze aandeelhouders hebben zeer kritisch gesproken over de ontstane situatie", meldt Peter Bijvelds, die na het vertrek van Hans Martijn Ostendorp ook algemeen directeur is. "Het grote overschot aan uitgaven van vorig seizoen is in een veel te laat stadium zichtbaar geworden. Dat kan en mag nooit meer gebeuren."

Welke uitgaven uiteindelijk hebben gezorgd voor de tegenvaller, wordt niet vermeld. Wel is afgesproken dat de club nu met een sluitende begroting gaat werken. In een persbericht meldt De Graafschap dat er een 'topsportcultuur' moet gaan heersen in de organisatie. "Een continue en zeer kritische blik op de financiën, het maandelijks rapporteren en bijsturen op de begrotingen van de verantwoordelijke managers en dus in alles zeer kort op de bal zitten", aldus Bijvelds. "Dat is een belofte die wij samen met de RvC aan onze aandeelhouders hebben gedaan.”

Snijden in kosten
Hans Mol, die drie maanden geleden op interimbasis Melanie Koster opvolgde als financieel directeur bij de Doetinchemse voetbalclub, moet bezuinigen. "Om in het komende seizoen tot een sluitende begroting te komen, gaan we zeer kritisch naar onze kosten kijken en daar waar nodig handelen”, aldus Mol. “Die uitdagingen pakken we gezamenlijk op, waarbij de insteek is om met een aangescherpt spelersbudget de play-offs te bereiken. Dat zijn we aan onze hondstrouwe supporters, sponsoren en vrijwilligers verplicht."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Doetinchem|Voetbal|

Lees ook

De Graafschap verliest in eigen huis van beter Cambuur

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van Cambuur, de ploeg van oud-coach H...

Buurtbewoners bezorgd over komst coffeeshop aan Veemarkt

Buurtbewoners rond de Veemarkt in Doetinchem hebben donderdagavond hun zorgen geuit bij de gemeenter...

Positieve reacties op nieuwe borden bij rotondes in Doetinchem

Rijschoolhouder Edwin Striekwold en de Fietsersbond afdeling Doetinchem reageren positief op het pla...

Trainer Vreman verwacht spektakel bij De Graafschap tegen Cambuur

Het Cambuur Leeuwarden van trainer Henk de Jong komt vrijdagavond naar De Vijverberg voor een duel m...

De Graafschap hoeft geen spelers te verkopen in de winterstop

De Graafschap hoeft ondanks de geldzorgen de komende winter geen spelers te verkopen, dat laat Peter...

Doetinchemse Stadsboerin wint Europese prijs voor platteland

Stadsboerin Doetinchem heeft maandag de publieksprijs gewonnen tijdens de Agricultural & Rural Inspi...