Ulft, Netherlands

Oude IJsselstreek wil Ulftse Boys en SDOUC op IJsselweide na fusie

Oude IJsselstreek koerst op een nieuw voetbalcomplex voor SDOUC en Ulftse Boys op sportpark IJsselweide, tussen Ulft en Gendringen. De gemeente moet nu duidelijk maken hoe kansrijk de plek is. De clubs hopen, na goedkeuring van hun eigen leden, nog altijd in de zomer van 2024 te kunnen fuseren.
Jasper Hazelaar | 28 maart 2023 16:33 | Aangepast op 28 maart 2023 16:33
De voetbalclubs gaan mee in de volgende stap in de zoektocht naar een locatie, maar moeten nog wel worden overtuigd. De besturen van Ulftse Boys en SDOUC hebben een sterke voorkeur voor nieuwbouw aan de Vicarisweg. Dit blijkt onrealistisch, omdat de huidige eigenaren van de grond geen voorstander zijn van een sportpark naast hun huis. Als tweede voorkeur hadden de clubs een plek bij ’t Oerseveld, de huidige locatie van Ulftse Boys. Door toekomstige woningbouw aan de Biezenakker ziet de gemeente dit echter niet zitten.

SDOUC en Ulftse Boys wachten nu af met welk voorstel de gemeente komt voor IJsselweide, want ze hebben wel de nodige eisen. Er zijn zorgen over de nabijgelegen Anton Tijdinklaan. “Daar wordt hard gereden en er is geen afzonderlijk voet- en fietspad”, aldus SDOUC-voorzitter Frans Stieber, die aangeeft dat ook de Waalstraat ‘in de weg ligt’. “De complexiteit zit in de wegen eromheen, maar de gemeente heeft aangegeven daar in mee te willen denken. Ook is er voor de afwatering nog geen oplossing.”

Tien miljoen euro
Wethouder Ria Ankersmit is blij dat er een volgende stap wordt gezet in de verkenning: “We moeten nu goed in beeld brengen wat er nodig is om de IJsselweide zo in te richten dat de fusievereniging er een geweldige plek krijgt.” Ze verwacht dat er rond de tien miljoen euro nodig is voor de nieuwe accommodatie. Voordat er geld wordt vrijgemaakt, moeten er eerst oplossingen worden gevonden voor onder meer de fietsroutes en parkeerplaatsen op IJsselweide. “Als stuurgroepen van de verenigingen en de gemeente gaan we op korte termijn weer om tafel”, zegt Ankersmit.

Oerseveld
Dat het Oerseveld is afgewezen als locatie is wel een hard gelag voor de clubs. “Wij dachten dat we nog een inpassingsplan konden presenteren”, vertelt Ulftse Boys-voorzitter Linda Migchelbrink, die aangeeft dat er nog een uitgewerkte schets ligt waarmee de vijf voetbalvelden ook naast de beoogde woningbouw konden komen. “We gaan de locatie IJsselweide nu beoordelen op de punten die wij belangrijk vinden. Dat proces zijn we aangegaan en dat gaan we nu afronden. Pas daarna vragen we een terugkoppeling aan de leden.”

Fusie in 2024
Uiteindelijk hoopt Stieber dat de zoektocht naar een nieuwe plek snel is afgerond. Dan kunnen leden van Ulftse Boys en SDOUC stemmen over de fusie, waarna de nieuwe club in augustus 2024 moet starten op een nieuwe locatie. Stieber hoopt dat ook de nieuwbouw ondanks alle problemen in de bouw ook dat jaar start, mogelijk op sportpark IJsselweide: “Dat zal tegen die tijd dan geen herkenbaar SDOUC-terrein meer zijn.”

Foto: REGIO8 (archief, voorzitters SDOUC en Ulftse Boys)

Lees meer over:

Voetbal|Politiek|Ulft|

Lees ook

Annette Bronsvoort al tien jaar ‘helemaal op mijn plek’ in Oost Gelre

De eerste dag herinnert ze zich nog als de dag van gisteren. Een grote banner van de Feestfabriek bi...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Ulftse handballers promoveren na 24 jaar: 'Dit is gewoon geweldig'

Voor het eerst in 24 jaar tijd zijn de handballers van UGHV uit Ulft gepromoveerd naar de eerste div...