Lange rijen bij pompstations over grens

Gepubliceerd: 25-02-2022 14:02.

De rijen bij tankstations over de grens in Duitsland zijn de afgelopen dagen opgelopen en dat zorgt er voor dat mensen vrijdag soms wel langer dan een uur in de wachtrij staan. Bij Kuster Energy merken ze dat de vraag naar brandstof, voornamelijk benzine, sterk is toegenomen door de oorlog in Oekraïne.

"Mensen willen nog even de tank vol doen voordat de productie stopt of prijzen heel erg stijgen", laat Jan Pieter de Wilde, commercieel directeur bij Kuster Energy, weten. "Het is een beetje hamstergedrag, het lijkt een beetje op de eerste dagen van de corona-uitbraak in Nederland, met het wc-papier. Mensen reageren op de waan van de dag." Volgens De Wilde is er op dit moment nog geen reden om te denken dat de aanvoer van brandstof op korte termijn wordt stil gelegd: "De levering van brandstof is op dit moment nog gegarandeerd, maar als de vraag zo groot blijft, kan het problemen opleveren met het aanbod."

Ook de situatie in Oekraïne zorgt er op dit moment niet voor dat bij Kuster Energy alle alarmbellen afgaan. Wel houdt het bedrijf de ontwikkelingen volgens De Wilde nauwlettend in de gaten: "Als dit door zet, kan dat ook problemen in de aanvoer zorgen." Bij Kuster hadden ze aan het begin van de week deze drukte in eerste instantie niet verwacht, maar zagen al snel dat de vraag drastisch toe nam: "Mensen reageren als er paniek uitbreekt. Na een dag dacht iedereen nog dat het wel los zou lopen, maar nu Poetin daad bij het woord voegt lijkt het dat het iedereen overvalt."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)