Ulft, Netherlands

Directeur weg bij De Graafschap

Regio8 | 12 oktober 2015 17:36 | Aangepast op 12 oktober 2015 17:36
"Voor mijn eigen ambities in mijn carrière is het voor nu goed dat dit hoofdstuk wordt afgesloten", aldus de scheidend financieel directeur. Op Twitter wordt gesproken over een eventueel arbeidsconflict. "Geen idee op basis waarvan dat wordt gesuggereerd", aldus Dam. "Er is geen arbeidsconflict tussen Matthijs Dam en De Graafschap. Daar waar gewerkt wordt, zijn altijd discussies, maar dat is geen aanleiding voor mijn vertrek."

Hoe Matthijs Dam De Graafschap in maart achterlaat? "Dit jaar ziet het er goed uit voor de club", schetst Dam de situatie. "In tegenstelling tot afgelopen jaar. In de eerste divisie hebben we een fors verlies gedraaid. Ik laat de club in maart niet zorgenvrij achter, maar wij hebben wel ontzettend gebouwd aan een verbetering van het vermogen van de club."

De Graafschap
"We zijn niet blij met het vertrek van Matthijs", laat algemeen bestuurder Hans Veldhorst weten op de website van de Doetinchemse voetbalclub. "Maar we begrijpen zijn standpunt wel. Matthijs geeft ons op deze manier de tijd om rustig te zoeken naar een opvolger, die hij dan ook nog kan inwerken. Namens De Graafschap wil ik hem bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren."

Gevolgen van degradatie
Op dit moment staat De Graafschap onderaan in de eredivisie. Toch heeft een eventuele reorganisatie bij degradatie niet meegespeeld in het besluit van Dam om te vertrekken: "Nee, absoluut niet. Dat zijn niet altijd de leukste werkzaamheden, maar daar leer je wel altijd van." Een degradatie zal veel gevolgen met zich meebrengen: "Dan moet je keuzen durven maken om kosten structureel weg te snijden en een volledig andere kostenstructuur neer te zetten. Je inkomsten zullen gigantisch dalen, kijk alleen al naar de televisiegelden. Maar praten over een degradatie lijkt me nog een beetje voorbarig. Ik verwacht van onze staf en onze spelers nog veel meer dit jaar."

Lees ook

Honkballers willen aan de slag met nieuwe club in Doetinchem

Voetbal, hockey, tennis, atletiek, rugby. Allemaal sporten die beoefend kunnen worden bij een Doetin...

Fietsster raakt gewond na aanrijding met hond in Doetinchem

Bij een ongeval op de Toscane in Doetinchem is een fietsster gewond geraakt. Een jongedame fietste o...

Zijspancrosser Justin Keuben uit Wehl loopt zware blessure op tijdens WK in Portugal

De Wehlse zijspancrosser Justin Keuben is zaterdag hard ten val gekomen bij het WK Zijspancross in P...

6,5 miljoen euro voor nieuw centrum Ruurlo met Dorpsstraat als fietsstraat

De Dorpsstraat in Ruurlo moet groener en toegankelijker worden, met meer ruimte voor fietsers en voe...

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Het is dinsdag precies 75 jaar geleden dat Elten onderdeel was van Nederlands grondgebied. Op 23 apr...

Naast Spelen ook EK voor 'VAR' Dieperink uit Borculo

Scheidsrechter Rob Dieperink komt dit jaar in actie als videoscheidsrechter (VAR) op het EK in Duits...