Ulft, Netherlands

 

Directeur weg bij De Graafschap

Regio8 | 12 oktober 2015 17:36 | Aangepast op 12 oktober 2015 17:36
"Voor mijn eigen ambities in mijn carrière is het voor nu goed dat dit hoofdstuk wordt afgesloten", aldus de scheidend financieel directeur. Op Twitter wordt gesproken over een eventueel arbeidsconflict. "Geen idee op basis waarvan dat wordt gesuggereerd", aldus Dam. "Er is geen arbeidsconflict tussen Matthijs Dam en De Graafschap. Daar waar gewerkt wordt, zijn altijd discussies, maar dat is geen aanleiding voor mijn vertrek."

Hoe Matthijs Dam De Graafschap in maart achterlaat? "Dit jaar ziet het er goed uit voor de club", schetst Dam de situatie. "In tegenstelling tot afgelopen jaar. In de eerste divisie hebben we een fors verlies gedraaid. Ik laat de club in maart niet zorgenvrij achter, maar wij hebben wel ontzettend gebouwd aan een verbetering van het vermogen van de club."

De Graafschap
"We zijn niet blij met het vertrek van Matthijs", laat algemeen bestuurder Hans Veldhorst weten op de website van de Doetinchemse voetbalclub. "Maar we begrijpen zijn standpunt wel. Matthijs geeft ons op deze manier de tijd om rustig te zoeken naar een opvolger, die hij dan ook nog kan inwerken. Namens De Graafschap wil ik hem bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren."

Gevolgen van degradatie
Op dit moment staat De Graafschap onderaan in de eredivisie. Toch heeft een eventuele reorganisatie bij degradatie niet meegespeeld in het besluit van Dam om te vertrekken: "Nee, absoluut niet. Dat zijn niet altijd de leukste werkzaamheden, maar daar leer je wel altijd van." Een degradatie zal veel gevolgen met zich meebrengen: "Dan moet je keuzen durven maken om kosten structureel weg te snijden en een volledig andere kostenstructuur neer te zetten. Je inkomsten zullen gigantisch dalen, kijk alleen al naar de televisiegelden. Maar praten over een degradatie lijkt me nog een beetje voorbarig. Ik verwacht van onze staf en onze spelers nog veel meer dit jaar."

Meest gelezen

Aandeelhouders redden De Graafschap na financiële klap

Jasper Hazelaar | 6 jun 2023 23:59

Vrouw op fiets tijdens oversteken aangereden in Beek

Viggo Zweverink | 7 jun 2023 11:13

Lees ook

Peter Hofstede verlaat De Graafschap

Manager voetbalzaken Peter Hofstede zal aan het einde van het seizoen De Graafschap verlaten. In goe...

Giftig blusschuim afgevoerd uit Doetinchem

De vier silo’s met het giftige blusschuimwater worden vanaf komende week stapsgewijs afgevoerd van...

Honderden kilo's vuurwerk onderschept

Bij een grootschalige controle in het grensgebied van Nederland en Duitsland is zaterdag door de pol...

Vrijheidspark blijft afgesloten voor verkeer

Het veelbesproken Vrijheidspark in Winterswijk blijft op de huidige wijze afgesloten voor gemotorise...

REGIO8 blikt in vier jaaroverzichten terug op de meest opmerkelijke nieuwsfeiten van 2021 in de Acht...

REGIO8 blikt in een eindejaarsinterview met burgemeester Otwin van Dijk terug op 2021 in de gemeente...