Winkelen op afspraak is doekje voor bloeden

Gepubliceerd: 14-01-2022 10:01.

Het lijkt erop dat de detailhandel vanaf zaterdag weer wat lucht krijgt: waarschijnlijk mogen niet-essentiële winkels op afspraak weer open. Winkeliers in het centrum van Doetinchem zien het als niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Marina Ebbers, eigenaresse van een woonwinkel in de Raadhuisstraat, vindt de donderdag uitgelekte versoepeling heel erg teleurstellend: "Deze maatregelen zijn net niks, en het komt over alsof er gedacht wordt: dan is de detailhandel weer even stil. Maar dit is voor ons geen versoepeling. Ik ben boos en gefrustreerd.” Wat er ook wordt gezegd vrijdag bij de persconferentie, Ebbers gooit zaterdag haar winkel sowieso open - met een maximaal aantal klanten die wel afstand moeten houden. “Deze maatregel werkt niet voor ons", zegt ze bij Omroep Gelderland. "Wij moeten het hebben van de spontane klant die even lekker wil winkelen omdat hij of zij dat wil, en niet omdat-ie verplicht is om iets te kopen. Want als je op afspraak winkelt krijg je toch een beetje dat gevoel, dat je iets móet kopen.”

Verderop in de Hamburgerstraat zit de boekhandel van Jan Hilten. Ook hij is niet blij met de maatregelen en is er wel klaar mee: “Ik heb me heel lang gedeisd gehouden. De maatregelen waren redelijk tot op een bepaalde hoogte, maar de laatste sluiting vond ik niet terecht. Het geduld is nu op. Ik ben zeer ontevreden en het zit me hoog. Het is een halfbakken maatregel. Het betekent nog steeds een minimum aan klanten en dat is niet voldoende om de huur te betalen. We moeten gewoon open.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)