Ulft, Netherlands

 

Theaters in de Achterhoek kunnen weer open

Medewerkers van het Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem en het DRU Industriepark in Ulft staan te popelen om weer publiek te ontvangen. Het kabinet maakte dinsdagavond bekend ruimte te bieden aan de cultuursector, wat in de Achterhoek met ingetogen vreugde wordt ontvangen.
Tim Rondeel | 11 maart 2022 09:39 | Aangepast op 11 maart 2022 09:39
“We zijn echt een beetje weggekwijnd de afgelopen twee jaar”, aldus de directeur van het DRU Industriepark, Juliëtte Hofman, over de invloed van de coronamaatregelen op haar personeel. “We verdienen het ook om weer met z’n allen aan de slag te mogen.” Ook bij het Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem heerst opluchting dat er weer wat mogelijk is. “We zijn gewoon blij dat we weer mogen doen waarvoor we op aarde zijn”, sluit directeur Charles Droste zich aan bij Hofman. “En dat betekent theatervoorstellingen laten zien, filmhuisvoorstellingen laten zien, dus ja, we zijn blij.” De opening van de theaters blijft wel beperkt. Tot 22.00 uur 's avonds zijn mensen welkom, terwijl ook andere coronamaatregelen gelden.

In de DRU kunnen voorstellingen met maximaal honderd bezoekers doorgaan vanwege de anderhalve meter afstand die gehouden moet worden. Droste geeft aan dat het Amphion geen winst zal maken met de aangekondigde versoepelingen en de daaruit volgende bezetting. De uitverkochte voorstellingen in de grote zaal worden voorlopig doorgeschoven zodat zoveel mogelijk publiek aanwezig kan zijn. Met de andere programmering wordt gepuzzeld, zo kunnen voorstellingen van de kleine naar de grote zaal worden verplaatst. "We willen zoveel mogelijk voorstellingen door laten gaan”, geeft Droste aan.

'We staan in de startblokken'
De komende dagen wordt duidelijk welke voorstellingen wanneer worden ingepland. Zaterdagavond is er voor het eerst publiek welkom in het Amphion, daarvoor moet er volgens directeur Droste nog het nodige gebeuren: “We moeten de mensen informeren en we moeten ze duidelijk maken wat er wel en niet gaat gebeuren. Dat er weer QR-controle aan de deur is en dat ze na afloop helaas geen borrel en bitterballen kunnen krijgen, maar dat ze het pand moeten verlaten. De techniek is er klaar voor, de teams zijn er klaar voor, dus wij staan in de startblokken."

Nog geen ‘happy end’
Helemaal tevreden zijn de theaterdirecteuren ondanks de versoepelingen nog niet. “Het ‘happy end’ komt pas op het moment dat de volledige heropening er is”, aldus Hofman. “Dat we nu een beetje ruimte hebben gekregen is goed, daarmee kunnen we in ieder geval de eerste stap zetten. We hopen dat vervolgstappen heel snel volgen, waardoor we het bedrijfstechnisch ook gewoon als sector aankunnen en draaiend kunnen maken.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

theater|Coronamaatregelen|

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Lees ook

Jonge feestvierder weer naar discotheek

De afgelopen maanden was het feesten voor jongeren lastig door de geldende coronabeperkingen in het ...

Tijdelijke testlocaties nabij carnavalsfeesten

Enkele grote feestlocaties, waaronder City Lido in Groenlo, richten komend weekend tijdelijke testlo...

Testplicht voor carnavalsgebied in Kleef

Tijdens de komende carnavalszaterdag wordt in de Duitse stad Kleef een carnavalsgebied ingericht waa...

Nederland is geen hoogrisicogebied meer

Nederland wordt vanaf donderdag niet meer gezien als een hoogrisicogebied door Duitsland. Omdat de o...

Circus Bolalou is gestrand bij Stroombroek

De grote circustent van Circus Bolalou op het terrein van Markant Outdoor bij Stroombroek in Braamt ...

Geen enkele coronapatiënt meer in het SKB

Het aantal coronapatiënten in de Achterhoekse ziekenhuizen is de afgelopen tijd flink teruggelopen....