Ulft, Netherlands

 

Tijdelijke testlocaties nabij carnavalsfeesten

Enkele grote feestlocaties, waaronder City Lido in Groenlo, richten komend weekend tijdelijke testlocaties in. Op die manier kunnen carnavalsvierders makkelijk een coronatest doen zonder daarvoor om te moeten rijden naar een andere plaats.
Jasper Hazelaar | 16 maart 2022 16:19 | Aangepast op 16 maart 2022 16:19
Een negatieve testuitslag is vanaf vrijdag verplicht bij binnenevenementen met meer dan vijfhonderd bezoekers. Op de meeste carnavalsfeesten in de provincie zullen de organisatoren volgens Omroep Gelderland minder mensen binnenlaten om te voorkomen dat iedereen een test moet doen, maar dat geldt niet overal. Bij City Lido in Groenlo zijn zondag drieduizend bezoekers welkom. De uitgaansgelegenheid heeft op het laatste moment een testbedrijf geregeld dat in Groenlo coronatests kan uitvoeren.

"De horeca is de laatste twee jaar gewend snel te schakelen”, zegt mede-eigenaar Erwin de Roo van City Lido. “We hebben geluk dat we mensen hebben die het kunnen doen voor ons, zoals de tentenlevering maar ook de gemeente die meewerkt aan de vergunningen.” Het bedrijf Hestia Testservices zet zondagochtend een team van 24 medewerkers in. De afname van tests vindt plaats in een tent aan de Kerkstraat, tegenover City Lido.

‘De enige manier’
De Roo is blij dat die testmogelijkheid er komt. "We hadden het liever niet gehad”, geeft de mede-eigenaar aan. “Maar het is de enige manier om mensen plezier te doen met carnaval." Testen voor Toegang kan ook in de nabijgelegen plaatsen, zoals Winterswijk, Haaksbergen en Lochem.

Verwachte piek

Stichting Open Nederland, waar het platform Testen voor Toegang onder valt, voorziet komend weekend nog geen problemen met de testcapaciteit. "Er zijn door heel Nederland meer dan negenhonderd testlocaties beschikbaar”, geeft een woordvoerder tegenover Omroep Gelderland aan. “De meeste mensen plannen kort van tevoren een test in. We verwachten op donderdag en vrijdag een piek in het aantal geplande testafspraken te zien.”

Foto: REGIO8 (archief)

Meest gelezen

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Carnaval 's-Heerenberg verplaatst naar juni

Het carnaval in 's-Heerenberg vindt dit jaar grotendeels in de lente plaats. Na enkele digitale mome...

Groenlo heeft alsnog nieuwe hoogheden

Ze hebben er twee jaar op moeten wachten, maar het carnaval in Groenlo lijkt weer als vanouds gevier...

Ondernemers in Ulft willen zaterdag open

Verschillende ondernemers uit Ulft zijn van plan om zaterdag hun winkels open te gooien, mochten er ...

Nederland is geen hoogrisicogebied meer

Nederland wordt vanaf donderdag niet meer gezien als een hoogrisicogebied door Duitsland. Omdat de o...

Winkelen op afspraak is doekje voor bloeden

Het lijkt erop dat de detailhandel vanaf zaterdag weer wat lucht krijgt: waarschijnlijk mogen niet-e...

Testlocaties in Achterhoek blijven voorlopig

De testlocaties van de GGD Noord- en Oost Gelderland in Groenlo en Doetinchem blijven voorlopig best...