Ulft, Netherlands

Tijdelijke testlocaties nabij carnavalsfeesten

Enkele grote feestlocaties, waaronder City Lido in Groenlo, richten komend weekend tijdelijke testlocaties in. Op die manier kunnen carnavalsvierders makkelijk een coronatest doen zonder daarvoor om te moeten rijden naar een andere plaats.
Jasper Hazelaar | 16 maart 2022 16:19 | Aangepast op 16 maart 2022 16:19
Een negatieve testuitslag is vanaf vrijdag verplicht bij binnenevenementen met meer dan vijfhonderd bezoekers. Op de meeste carnavalsfeesten in de provincie zullen de organisatoren volgens Omroep Gelderland minder mensen binnenlaten om te voorkomen dat iedereen een test moet doen, maar dat geldt niet overal. Bij City Lido in Groenlo zijn zondag drieduizend bezoekers welkom. De uitgaansgelegenheid heeft op het laatste moment een testbedrijf geregeld dat in Groenlo coronatests kan uitvoeren.

"De horeca is de laatste twee jaar gewend snel te schakelen”, zegt mede-eigenaar Erwin de Roo van City Lido. “We hebben geluk dat we mensen hebben die het kunnen doen voor ons, zoals de tentenlevering maar ook de gemeente die meewerkt aan de vergunningen.” Het bedrijf Hestia Testservices zet zondagochtend een team van 24 medewerkers in. De afname van tests vindt plaats in een tent aan de Kerkstraat, tegenover City Lido.

‘De enige manier’
De Roo is blij dat die testmogelijkheid er komt. "We hadden het liever niet gehad”, geeft de mede-eigenaar aan. “Maar het is de enige manier om mensen plezier te doen met carnaval." Testen voor Toegang kan ook in de nabijgelegen plaatsen, zoals Winterswijk, Haaksbergen en Lochem.

Verwachte piek

Stichting Open Nederland, waar het platform Testen voor Toegang onder valt, voorziet komend weekend nog geen problemen met de testcapaciteit. "Er zijn door heel Nederland meer dan negenhonderd testlocaties beschikbaar”, geeft een woordvoerder tegenover Omroep Gelderland aan. “De meeste mensen plannen kort van tevoren een test in. We verwachten op donderdag en vrijdag een piek in het aantal geplande testafspraken te zien.”

Foto: REGIO8 (archief)

Lees ook

Halfvasten in Netterden groter dan ooit: ‘Meer kan het dorp niet aan’

Halfvasten leeft in Netterden, dat staat als een paal boven water. Duizenden bezoekers kwamen zaterd...

Dit was carnaval 2024 in de Achterhoek!

Het carnaval leeft volop in de Achterhoek. Vanaf de prinspresentatie in Doetinchem tot aan de popver...

's-Heerenberg sluit carnaval traditioneel af met popverbranding

Na vier dagen hossen, sjoenkelen en feesten wordt het carnaval in ’s-Heerenberg dinsdag traditioneel...

Zonovergoten carnavalsoptocht tijdens Rosenmontag in Beek

In Vlègeldarp, zoals Beek en Loerbeek tijdens carnaval heten, is maandag de traditionele Rosenmontag...

Eibergen geniet van allereerste verlichte carnavalsoptocht

Voor de allereerste keer kon Eibergen genieten van een verlichte carnavalsoptocht die door de strate...

Carnaval in 's-Heerenberg flink op de schop, maar wel 'mokerdik'

Het carnaval in Waskuupstad, zoals 's-Heerenberg de komende dagen heet, barst vrijdagavond in alle h...