Ulft, Netherlands

Jonge feestvierder weer naar discotheek

De afgelopen maanden was het feesten voor jongeren lastig door de geldende coronabeperkingen in het nachtleven. Voor de vriendengroep van Wiebe, Luca en Gijs uit Lintelo bood hun keet uitkomst, maar afgelopen weekend konden ze weer naar discotheek de Radstake in Varsseveld.
Jasper Hazelaar | 16 maart 2022 15:40 | Aangepast op 16 maart 2022 15:40
In Hok Heisterkamp was het tijdens de coronatijd allesbehalve rustig. "We hebben hier een hoop tijd samen doorgebracht. Als we nergens heen konden, konden we hier zitten en dat was de afgelopen twee jaar wel het geval", zegt Luca zuchtend tegenover Omroep Gelderland. "Het was vrij kaal", concludeert ook Gijs. Toch hebben ze zich allesbehalve verveeld. Op zaterdagavond kwamen de vrienden standaard bij elkaar, ook in coronatijd. Aan het begin was dat gewoon rot, vonden ze. "Je kon nergens meer heen, dan ging je maar hier zitten”, geeft een van de keetbezoekers aan. “Dat was wel gezellig, maar normaal zit je hier even en dan ga je nog ergens heen. Dat dat niet kon was even wennen aan het begin."

Toch vermaakt de vriendengroep, allemaal rond de twintig jaar, zich uiteindelijk prima. "Er zijn ook andere keten hier in de buurt en dan gaan we dan wel eens langs. Dan vermaak je je ook wel weer." Luca ontmoet bij zo'n bezoekje zelfs zijn huidige vriendin: "Bij een ander hok!” Ze realiseren zich dat het wel een luxe is, zo'n keet. "Als je in de stad woont, dan heb je het wel zwaar gehad. Hier kunnen we gewoon altijd rustig gaan zitten, je drinkt wat biertjes, vuurtje erbij. Als je maar geen honderd man uitnodigt, dan kan dat ook wel vind ik."

‘Aanslag op de rekening’
Net als voor het coronatijdperk ging de vriendengroep zaterdag weer met zo'n vijftien man naar de Radstake. "Heel leuk dat het weer kan." In de keet worden eerst wat biertjes gedronken, waarna de groep op de fiets springt naar de discotheek in Varsseveld. "Het zal wel even wennen zijn. En het wordt ook een aanslag op de rekening", zegt Wiebe met een lach op zijn gezicht.

Vrijgezellen
Vooral de vrijgezellen hebben wel weer zin om nieuwe mensen te ontmoeten. "Er gaat wel wat gebeuren vanavond", zegt één van de heren lachend. De groep hoopt dat het nu ook definitief weer terug gaat naar 'normaal'. "We hebben het wel gemist, tentfeesten enzo, dat gaat altijd wel goed tekeer”, besluit een van de leden.

Foto: Omroep Gelderland

Lees meer over:

Coronamaatregelen|

Meest gelezen

Auto raakt op zijn kant nabij Winterswijk

Redactie REGIO8 | 26 sep 2022 14:05

Moeder van baby 'Sem Vijverberg' wordt vrijgelaten

Redactie REGIO8 | 22 sep 2022 15:36

Apache-helikopters vliegen weer laag boven Achterhoek

Jasper Hazelaar | 23 sep 2022 11:18

Lees ook

Theaters in de Achterhoek kunnen weer open

Medewerkers van het Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem en het DRU Industriepark in Ulft staan te p...

Geen enkele coronapatiënt meer in het SKB

Het aantal coronapatiënten in de Achterhoekse ziekenhuizen is de afgelopen tijd flink teruggelopen....

Carnavalsfeest opnieuw in afgeslankte vorm

Corona gooit wederom roet in het eten van carnavalsverenigingen in de Achterhoek. Ze voelen zich doo...

Amphion niet open als ‘Kapsalon Theater’

Het theater van Amphion Cultuurbedrijf haakt woensdag niet aan bij het landelijke initiatief ‘Kaps...

Basisschool Doetinchem blij met heropening

Basisscholen in en buiten de Achterhoek mogen vanaf maandag 10 januari weer open. Na de kerstvakanti...

Supporters De Graafschap maken statement

Supporters van De Graafschap zijn vrijdagavond de tribunes opgegaan van stadion De Vijverberg tijden...