Ulft, Netherlands

 

De Graafschap wil ongeslagen 2023 vasthouden bij Almere City

De Graafschap hoopt de ongeslagen status in 2023 te behouden op bezoek bij nummer vier Almere City, maar moet dat doen zonder vleugelaanvaller Basar Önal. De Flevolanders zijn bezig aan een goede reeks, terwijl de Doetinchemmers richting een plek kruipen die recht geeft op nacompetitievoetbal.
Remco Geurts | 19 januari 2023 16:24 | Aangepast op 19 januari 2023 16:24
“We staan dichtbij, en als het binnen handbereik is moet je gewoon positief denken en iedere wedstrijd voor zich kijken hoe je het beste in de flow komt richting het einde”, zegt middenvelder Lion Kaak over mogelijk play off-voetbal. “Dan is dit Almere denk ik een heerlijk voorbeeld om in een goede flow te komen door daar drie punten te halen.” Met zes overwinningen in de laatste zeven competitieduels is Almere in goede vorm. “Álvaro Peña op het middenveld is een prima voetballer, ze hebben een spits die scoort (Jeredy Hilterman, red.)”, zo somt trainer Adrie Poldervaart de gevaren op. “Ze stralen het nodige uit.”

Kaak stond in het met 3-0 gewonnen duel met Jong Ajax voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis in een thuiswedstrijd. Vrijdagavond start hij na alle waarschijnlijkheid weer. Hij werd vorige week na afloop toegezongen door het publiek op De Vijverberg, wat de Hengeloër goed deed. “Een heerlijk gevoel”, aldus Kaak, die afgelopen zomer terugkeerde bij De Graafschap. “Hier voetbal je toch voor. Als je dan in dit prachtige stadion bij mijn eigen cluppie zo wordt toegezongen, dat doet je wel wat, dat is leuk.”

Griepgolf op Vijverberg
Door een griepgolf zijn Basar Önal, Devin Haen, Anis Yadir en Pim Lukassen vrijdagavond niet inzetbaar. Ook Jan Lammers en Joel Valencia zitten nog niet bij de selectie. “Er gaat sowieso een andere flankspeler spelen, die hebben we, dus dat komt goed uit”, aldus Poldervaart, die lijkt te kiezen voor Mees Kaandorp als linksbuiten. Daardoor kan Siem de Jong op de 10-positie terugkeren in de basis. “Dat zijn mogelijkheden, dat zou kunnen”, besluit de trainer.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Büttner; Kaak, Brittijn, De Jong; Neghli, Benschop, Kaandorp.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

De Graafschap blijft een topscorer missen

De Graafschap heeft goals nodig om na de winterstop een serieuze gooi te doen naar directe promotie,...

De Graafschap legt Xandro Schenk vast

De Graafschap heeft verdediger Xandro Schenk vastgelegd voor het komende seizoen. De 29-jarige verde...

De Graafschap wil valse start wegpoetsen

De Graafschap hoopt de valse start van de tweede seizoenshelft vrijdagavond om te draaien op bezoek ...

De Graafschap legt jeugdspeler Önal vast

De Graafschap heeft een overkomst met jeugdspeler Başar Önal (17) bereikt over een contract van dr...

Korte Broekenactie afgetrapt op Vijverberg

In samenwerking met voetbalclub De Graafschap werd vrijdagavond de ‘Kika Korte Broekenactie’ van...

Bijvelds verwacht op korte termijn witte rook

Technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap verwacht voor de start van de voorbereiding nog t...