Ulft, Netherlands

 

De Graafschap wil in juni nieuwe hoofdtrainer presenteren, intern is optie

De Graafschap legt zichzelf nog geen harde kaders op voor het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. Nu definitief duidelijk is dat Adrie Poldervaart niet terugkeert, is de zoektocht naar een opvolger op De Vijverberg van start gegaan.
Jasper Hazelaar | 26 mei 2023 10:59 | Aangepast op 26 mei 2023 10:59
"We willen een coach die durft in te zetten op de jeugd en die initiatiefrijk voetbal wil spelen wat ons publiek aanspreekt", aldus technisch manager Peter Bijvelds. "Dat kan een bekende of een onbekende naam zijn, uit binnen- of buitenland. Dat is niet om interessant of geheimzinnig te doen, maar we zijn met verschillende scenario's bezig. Ik verwacht daarin de komende twee weken sowieso geen nieuws." Het enige kader dat er is, is dat er geen afkoopsom kan worden betaald gezien de financiële situatie. Wel moet de nieuwe trainer voor 3 juli, de start van de voorbereiding, bekend zijn.

Bijvelds bevestigt dat een opvolger ook uit de eigen organisatie kan komen. Daar zijn twee opties met de benodigde papieren, Richard Roelofsen en Jan Vreman. "Ik heb de vraag niet gesteld, maar die mensen kennende, staan ze altijd klaar om de club te helpen", aldus de technisch manager. De overige trainersstaf, met assistenten Mathijs de Waard en Mees Siers en keeperstrainer Jordy Rondeel, staat volgens de technisch manager al wel. Michel Breuer vertrekt, terwijl fysiektrainer Cris Soler en videoanalist Leon Hese vermoedelijk wel bij de staf blijven.

Drie-eenheid
Wat organisatorisch in ieder geval veranderd is, is het instellen van een 'managementteam voetbal' rondom het eerste elftal. Naast Bijvelds en Roelofsen (hoofd persoonlijke ontwikkeling en scouting, red.), zit ook Jefta Bresser als hoofd jeugdopleiding daarbij. "Ik denk dat we zijn kwaliteiten, zeker omdat we inzetten op jeugd, meer rond het eerste kunnen gebruiken", aldus Bijvelds over de rol van Bresser. "Hij zal zich dus nadrukkelijker met het eerste elftal bemoeien."

Afscheid Poldervaart
Op de achtergrond blijft De Graafschap in contact met Poldervaart. Er is een aanbieding tot ontbinding gedaan, maar omdat de hoofdtrainer sinds februari ziek thuis zit, kán er nog geen afscheid worden genomen. "Wat wij kunnen en mogen doen, is een andere coach aanstellen, meer niet. Dan is het aan ons samen hoe we ermee omgaan op het moment dat Adrie op enig moment weer helemaal fit is." Een andere rol binnen de organisatie is daarbij geen optie. "Dat lijkt mij onwenselijk", aldus Bijvelds.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Doetinchem|Voetbal|

Meest gelezen

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Mañana Mañana in zwaar weer maar gaat wel door

Redactie REGIO8 | 27 mei 2023 19:50

Lees ook

REGIO8 blikt in gesprek met De Graafschap-voorzitter Martin Mos vanuit zijn stamkroeg in Beek terug ...

De Graafschap biedt kansen aan gevangenen

In het kader van 'niemand aan de zijlijn' heeft De Graafschap samen met uitzendbureau Seesing Flex e...

Fortes gaat met Kaapverdië naar Afrika Cup

De Graafschap-speler Jeffry Fortes maakt onderdeel uit van de selectie van Kaapverdië voor de Afrik...

De Vijverberg voldoet aan eisen bij controle

De Graafschap heeft na het instorten van een deel van het stadion van NEC een extra controle laten u...

De Graafschap verliest in slotfase van Ajax

De Graafschap heeft vrijdagavond op een lege Vijverberg met 1-3 verloren van Jong Ajax. In de slotfa...

Hendriks mag hopen op debuut tegen ADO

De Graafschap hoopt met het huren van Sam Hendriks de problemen met het scoren van doelpunten op te ...