Ulft, Netherlands

 

De Graafschap treft met FC Den Bosch twee oud-Superboeren

De Graafschap hoopt de goede vorm van de laatste duels vrijdagavond door te trekken op bezoek bij FC Den Bosch. Na vier wedstrijden zonder verlies is de sfeer op De Vijverberg een stuk beter geworden, maar trainer Adrie Poldervaart rekent zich nog niet rijk.
Mick Giesen | 3 november 2022 17:34 | Aangepast op 3 november 2022 17:34
"De verschillen zijn erg klein in de Keuken Kampioen Divisie", aldus de oefenmeester van de Superboeren. "Het elftal is nog wel fragile na zo’n slechte reeks, We moeten zorgen dat we constanter en beter worden." Vrijdag treft zijn ploeg met FC Den Bosch de nummer vijftien van de competitie. Poldervaart laat weten zijn ploeg te hebben voorbereid op de gevaren van met name oud-Superboer Danny Verbeek: “Ze zijn goed aan de bal en hebben vaardige spelers. Verbeek is gevaarlijk met zijn linkerbeen naar binnen komend, dat is wel iets waar we op hebben getraind en we moeten zorgen dat we dat elimineren.”

Ook verdediger Jeffry Fortes is op de hoogte van de capaciteit van zijn oud-ploeggenoot: “Je kent natuurlijk de kwaliteiten van bijvoorbeeld Danny Verbeek, Daar heb je het dan wel over met de rest van het team.” Naast Verbeek komt ook Joey Konings uit voor de tegenstander van vrijdag. Het doet Fortes goed om te zien dat zijn oud-ploeggenoten belangrijk zijn voor hun nieuwe club: “Je ziet dat ze veel vrijer spelen nu ten opzichte van vorig jaar, misschien heeft dat te maken met dat ze nu meer vertrouwen krijgen.”

Eerste plaats tweede periode
De Graafschap staat momenteel bovenaan in de tweede periode, ook al speelt dat volgens Poldervaart geen rol: "Het enige waar we nu mee bezig zijn is dat we gelijk staan met Den Bosch in punten en dat we er ook overheen willen. We willen niet bezig zijn met resultaat, maar met hoe je ergens komt."

Knieblessure Haen
Devin Haen staat door een knieblessure enkele weken langs de kant en is evenals Giovanni Korte niet inzetbaar. “Dat we Devin nu missen, is vooral voor hem heel vervelend. Voor mij is het ook vervelend, omdat ik dan een speler met essentiële kwaliteiten mis”, aldus Poldervaart. Over Korte is nog niet bekend wanneer die er weer bij zal, ook al zet hij volgens de trainer stappen. Jesse Schuurman sluit ook weer aan bij de wedstrijdselectie.

Debutant in selectie
Voor de wedstrijd tegen FC Den bosch, heeft Poldervaart ervoor gekozen om jeugdspeler Sam Bisselink op te nemen in de wedstrijdselectie. "Hij heeft specifieke kwaliteiten, met snelheid en dreiging naar voren", aldus de trainer. Bisselink zit mede door een goede oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven afgelopen maandag, bij de selectie.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Doetinchem|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

Lees ook

Rondeel keeperstrainer bij De Graafschap

Jordy Rondeel volgt komend seizoen Robert-Jan Zoetmulder op als keeperstrainer bij De Graafschap. De...

Middenvelder Dekker stapt over naar TOP Oss

Middenvelder Rick Dekker heeft een contract getekend bij eerstedivisionist TOP Oss. De 27-jarige voe...

Nieuwe thuisdeceptie voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdagavond opnieuw puntenverlies geleden tegen een laagvlieger op de eigen Vij...

De Graafschap steunt actie van KiKa

De Graafschap daagt samen met KiKa en de Doetinchemse scholieren Pim en Rein basisscholen in de Acht...

De Graafschap laat keuze bij het kabinet

De Graafschap hoopt de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op vrijdag 11 februari voor publiek te kunn...

Poldervaart gepresenteerd bij De Graafschap

Adrie Poldervaart is maandagavond, onder toeziend oog van meer dan honderd supporters, gepresenteerd...