Ulft, Netherlands

De Graafschap treft met FC Den Bosch twee oud-Superboeren

De Graafschap hoopt de goede vorm van de laatste duels vrijdagavond door te trekken op bezoek bij FC Den Bosch. Na vier wedstrijden zonder verlies is de sfeer op De Vijverberg een stuk beter geworden, maar trainer Adrie Poldervaart rekent zich nog niet rijk.
Mick Giesen | 3 november 2022 17:34 | Aangepast op 3 november 2022 17:34
"De verschillen zijn erg klein in de Keuken Kampioen Divisie", aldus de oefenmeester van de Superboeren. "Het elftal is nog wel fragile na zo’n slechte reeks, We moeten zorgen dat we constanter en beter worden." Vrijdag treft zijn ploeg met FC Den Bosch de nummer vijftien van de competitie. Poldervaart laat weten zijn ploeg te hebben voorbereid op de gevaren van met name oud-Superboer Danny Verbeek: “Ze zijn goed aan de bal en hebben vaardige spelers. Verbeek is gevaarlijk met zijn linkerbeen naar binnen komend, dat is wel iets waar we op hebben getraind en we moeten zorgen dat we dat elimineren.”

Ook verdediger Jeffry Fortes is op de hoogte van de capaciteit van zijn oud-ploeggenoot: “Je kent natuurlijk de kwaliteiten van bijvoorbeeld Danny Verbeek, Daar heb je het dan wel over met de rest van het team.” Naast Verbeek komt ook Joey Konings uit voor de tegenstander van vrijdag. Het doet Fortes goed om te zien dat zijn oud-ploeggenoten belangrijk zijn voor hun nieuwe club: “Je ziet dat ze veel vrijer spelen nu ten opzichte van vorig jaar, misschien heeft dat te maken met dat ze nu meer vertrouwen krijgen.”

Eerste plaats tweede periode
De Graafschap staat momenteel bovenaan in de tweede periode, ook al speelt dat volgens Poldervaart geen rol: "Het enige waar we nu mee bezig zijn is dat we gelijk staan met Den Bosch in punten en dat we er ook overheen willen. We willen niet bezig zijn met resultaat, maar met hoe je ergens komt."

Knieblessure Haen
Devin Haen staat door een knieblessure enkele weken langs de kant en is evenals Giovanni Korte niet inzetbaar. “Dat we Devin nu missen, is vooral voor hem heel vervelend. Voor mij is het ook vervelend, omdat ik dan een speler met essentiële kwaliteiten mis”, aldus Poldervaart. Over Korte is nog niet bekend wanneer die er weer bij zal, ook al zet hij volgens de trainer stappen. Jesse Schuurman sluit ook weer aan bij de wedstrijdselectie.

Debutant in selectie
Voor de wedstrijd tegen FC Den bosch, heeft Poldervaart ervoor gekozen om jeugdspeler Sam Bisselink op te nemen in de wedstrijdselectie. "Hij heeft specifieke kwaliteiten, met snelheid en dreiging naar voren", aldus de trainer. Bisselink zit mede door een goede oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven afgelopen maandag, bij de selectie.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Doetinchem|

Lees ook

De Graafschap verliest in eigen huis van beter Cambuur

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van Cambuur, de ploeg van oud-coach H...

Buurtbewoners bezorgd over komst coffeeshop aan Veemarkt

Buurtbewoners rond de Veemarkt in Doetinchem hebben donderdagavond hun zorgen geuit bij de gemeenter...

Positieve reacties op nieuwe borden bij rotondes in Doetinchem

Rijschoolhouder Edwin Striekwold en de Fietsersbond afdeling Doetinchem reageren positief op het pla...

Trainer Vreman verwacht spektakel bij De Graafschap tegen Cambuur

Het Cambuur Leeuwarden van trainer Henk de Jong komt vrijdagavond naar De Vijverberg voor een duel m...

De Graafschap hoeft geen spelers te verkopen in de winterstop

De Graafschap hoeft ondanks de geldzorgen de komende winter geen spelers te verkopen, dat laat Peter...

Doetinchemse Stadsboerin wint Europese prijs voor platteland

Stadsboerin Doetinchem heeft maandag de publieksprijs gewonnen tijdens de Agricultural & Rural Inspi...