Ulft, Netherlands

Orion wint in aanloop naar drukke week

Active Living Orion heeft zaterdag de uitwedstrijd bij VoCASA uit Nijmegen met 0-3 gewonnen. Voor de volleyballers staat deze week een Europees duel en twee bekerwedstrijden te wachten.
Tim Rondeel | 30 december 2021 14:15 | Aangepast op 30 december 2021 14:15
"Elke set kwamen we een paar punten achter, maar we waren daardoor geprikkeld om harder ons best te doen" laat aanvoerder Stijn Held weten. "Het was uiteindelijk een vrij makkelijke overwinning." Orion won alle drie de sets in Nijmegen. De eerste set ging met 15-25 naar de Doetinchemmers en ook de tweede (17-25) en derde set (19-25) waren een overwinning voor de Achterhoekers. "Wat wij goed doen is dat we niet te veel domme fouten maken", blikt de aanvoerder terug. "Wij hebben gewoon betere spelers, maar als je de tegenpartij echt de ruimte geeft dan pakken ze die ook wel. Maar we hielden ze goed strak." Ondanks een aantal blessures staat Orion nog steeds bovenaan in de Eredivisie. "We draaien lekker en zijn nog ongeslagen,", aldus Held. "We hebben wel wat blessuregevallen waardoor het wel wat passen en meten is, maar tot nu toe lossen we dat met z'n allen goed op en staan we nog steeds mooi bovenaan."

De mannen van trainer Dirk Sparidans spelen deze week drie wedstrijden. Donderdag ontvangt Orion in de Topsporthal het Zwitserse TSV Jona Volleyball voor de wedstrijd in CEV Cup. "Zijn nog wat kanttekeningen door alle nieuwe quarantaine regels vanuit Zwitserland en terug dus we gaan het allemaal zien, maar in principe komen ze hier naartoe", laat Held weten. Ook voor de return in Zwitserland is het nog onzeker of de mannen van Orion daarheen gaan reizen. "Ik hoop dat er wat topsportregelingen zijn die ons die wedstrijden wel laten spelen."

Dubbele bekerwedstrijd
Aankomend weekend speelt Orion twee bekerwedstrijden. "Het is weer in een andere format gegooid dus we spelen een driekamp, een klein toernooitje waar de nummer een doorgaat naar de volgende ronde", aldus Held. De Doetinchemmers spelen tegen twee teams die een niveau lager uitkomen. "We zijn aan onze stand verplicht om dat af te werken. Het zijn veel wedstrijden in één week die allemaal direct ergens om gaan, dus het is een mooie periode die komen gaat."

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Orion|

Lees ook

Orion verslaat Lycurgus en staat in finale van de beker

Active Living Orion is er zondag in geslaagd de finale te behalen van de beker. Na de 3-1 nederlaag ...

Active Living Orion pakt rol van underdog in aanloop naar nieuw volleybalseizoen

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is enkele weken onderweg voor de volleyballers van Active Liv...

Volleyballers van Orion naar Slowakije of Luxemburg

Active Living Orion stroomt dit seizoen in de zestiende finale van de Europese Challenge Cup in. De ...

Scandinavische nieuwkomers voor volleybalclub Orion

Active Living Orion heeft twee Scandinavische spelers vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Lucas Gust...

Orion versterkt selectie met Nederlandse Amerikaan Talbott

Active Living Orion heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met de negentienjarige Sam Talbot...

Hoge Bavel keert terug bij jeugdliefde Orion in Doetinchem

De 21-jarige volleyballer Luuk Hoge Bavel keert terug bij zijn jeugdliefde Active Living Orion. Na d...