Ulft, Netherlands

Bijvelds verwacht op korte termijn witte rook

Technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap verwacht voor de start van de voorbereiding nog twee tot drie nieuwe spelers te presenteren. Na een ontmoeting met aanvaller Mario Bilate ontstond dinsdag de nodige speculatie, maar de voormalig NAC-speler zit niet bij de nieuwe namen.
Dean van het Laar | 23 juni 2022 16:08 | Aangepast op 23 juni 2022 16:08
"Ik verwacht niet dat daar een spits bij zal zitten", voegt de technisch man daaraan toe. Bijvelds en Bilate werden dinsdagmiddag gefotografeerd bij een hotel in Duiven. "Dat was een eerste oriënterend gesprek, maar er is nog niks concreet", aldus Bijvelds over de ontmoeting. "We spreken met meerdere spitsen, daarom verwacht ik dat die positie op korte termijn nog niet ingevuld zal zijn." Tot nu toe zijn linksback Alexander Büttner, middenvelder Lion Kaak en rechtsback Robin Schouten de enige aanwinsten voor het nieuwe seizoen. Binnen een week, woensdag 22 juni start de voorbereiding, komen daar volgens Bijvelds minstens twee nieuwe namen bij.

Zo onderhoudt de technische man van de Superboeren goed contact met voormalig jeugdspeler Siem de Jong. Waar een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar vorige zomer nooit concreet werd, heeft Bijvelds goede hoop op de komst van oud-international De Jong: "Het eerste gesprek met Siem de Jong was zeer positief, we zijn een optie voor elkaar", aldus de technisch manager. "De kans is erg groot dat er een vervolggesprek komt." Afgelopen seizoen kwam de 33-jarige middenvelder nog veelvuldig in actie voor sc Heerenveen.

Jan Lammers

Ook met TOP Oss-verdediger Lammers heeft Bijvelds regelmatig contact. Tijdens de tweede aflevering van De Naoproat liet de manager weten gecharmeerd te zijn van de verdediger. "We spreken elkaar regelmatig, maar hij is op dit moment geen concrete optie", zegt de technisch manager, die eerder al heeft aangeven 'hoog in te zetten' bij beoogde versterkingen. "We zien hem wel als een interessante optie voor de toekomst."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Bijvelds|De Graafschap|

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...