Ulft, Netherlands

Bakens gaat in de leer voor hoogste trainersdiploma

De Doetinchemse voetbaltrainer Tim Bakens gaat vanaf mei 2023 de UEFA Pro-opleiding volgen, de hoogste trainersopleiding in het Nederlandse voetbal. Bakens komt in een klas terecht met onder meer oud-internationals Hedwiges Maduro en Robin van Persie.
Jasper Hazelaar | 16 november 2022 09:34 | Aangepast op 16 november 2022 09:34
“Ik denk wel dat het een hele interessante groep is”, zegt Bakens, die blij is dat hij de selectieprocedure voor de opleiding is doorgekomen. “Ik verwacht er heel veel van en heb er veel zin in.” Ook voormalig De Graafschap-spelers Sander Duits en Edwin Linssen volgen de opleiding met de Doetinchemmer. Na het behalen van het diploma mag je als hoofdtrainer zelfstandig voor de groep staan. Op dit moment is de oud-voetballer interim-trainer bij Helmond Sport na het ontslag van Sven Swinnen, maar op eigen benen staan is wel zijn ambitie.

Wie van zijn klasgenoten de meeste potentie heeft om trainer te worden? “Ik ken wel een aantal jongens uit mijn voetbalverleden. Sander Duits dacht in de jeugd al over het spelletje na, dat geldt ook voor Edwin Linssen. Maduro heb ik bij Almere City twee jaar meegemaakt, ik denk dat dat in potentie een goede trainer kan zijn. Eigenlijk moet je die vraag over een jaar of tien stellen, dan kan je kijken wie uit mijn klasje het verst is gekomen.”

Hoofdtrainer worden in Doetinchem?
Als voetballer stond Bakens tweemaal onder contract bij De Graafschap. Ook als jeugdtrainer zette hij zijn eerste stappen in Doetinchem. Hoofdtrainer worden op De Vijverberg is echter geen droom voor Bakens: “Zeker als je een soort van supporter bent, kan je er ook uit blinde liefde instappen, maar als trainer moet je altijd goed nadenken of iets het juiste moment is. Het is niet zo dat dat mijn ultieme droom is. Het is mijn ultieme droom om later gewoon als supporter op de tribune te kunnen zitten bij De Graafschap.”

Tegenover oude liefde
Vrijdagavond staat Bakens met Helmond Sport tegenover zijn oude liefde De Graafschap. De Noord-Brabanders staan negentiende en presteren wisselvallig. Ingraven wil Bakens in ieder geval niet doen met zijn ploeg: “Wij spelen thuis en willen wel een signaal afgeven, ook richting het publiek. We verwachten een open wedstrijd, wij willen wel graag aanvallend voetbal spelen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Lees ook

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Borussia Mönchengladbach vervangt Bayer Leverkusen in Terborg

De kersverse Duitse kampioen Bayer Leverkusen komt niet meer naar het Terborg Toernooi voor jeugdplo...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...