Ulft, Netherlands

 

Bakens gaat in de leer voor hoogste trainersdiploma

De Doetinchemse voetbaltrainer Tim Bakens gaat vanaf mei 2023 de UEFA Pro-opleiding volgen, de hoogste trainersopleiding in het Nederlandse voetbal. Bakens komt in een klas terecht met onder meer oud-internationals Hedwiges Maduro en Robin van Persie.
Jasper Hazelaar | 16 november 2022 09:34 | Aangepast op 16 november 2022 09:34
“Ik denk wel dat het een hele interessante groep is”, zegt Bakens, die blij is dat hij de selectieprocedure voor de opleiding is doorgekomen. “Ik verwacht er heel veel van en heb er veel zin in.” Ook voormalig De Graafschap-spelers Sander Duits en Edwin Linssen volgen de opleiding met de Doetinchemmer. Na het behalen van het diploma mag je als hoofdtrainer zelfstandig voor de groep staan. Op dit moment is de oud-voetballer interim-trainer bij Helmond Sport na het ontslag van Sven Swinnen, maar op eigen benen staan is wel zijn ambitie.

Wie van zijn klasgenoten de meeste potentie heeft om trainer te worden? “Ik ken wel een aantal jongens uit mijn voetbalverleden. Sander Duits dacht in de jeugd al over het spelletje na, dat geldt ook voor Edwin Linssen. Maduro heb ik bij Almere City twee jaar meegemaakt, ik denk dat dat in potentie een goede trainer kan zijn. Eigenlijk moet je die vraag over een jaar of tien stellen, dan kan je kijken wie uit mijn klasje het verst is gekomen.”

Hoofdtrainer worden in Doetinchem?
Als voetballer stond Bakens tweemaal onder contract bij De Graafschap. Ook als jeugdtrainer zette hij zijn eerste stappen in Doetinchem. Hoofdtrainer worden op De Vijverberg is echter geen droom voor Bakens: “Zeker als je een soort van supporter bent, kan je er ook uit blinde liefde instappen, maar als trainer moet je altijd goed nadenken of iets het juiste moment is. Het is niet zo dat dat mijn ultieme droom is. Het is mijn ultieme droom om later gewoon als supporter op de tribune te kunnen zitten bij De Graafschap.”

Tegenover oude liefde
Vrijdagavond staat Bakens met Helmond Sport tegenover zijn oude liefde De Graafschap. De Noord-Brabanders staan negentiende en presteren wisselvallig. Ingraven wil Bakens in ieder geval niet doen met zijn ploeg: “Wij spelen thuis en willen wel een signaal afgeven, ook richting het publiek. We verwachten een open wedstrijd, wij willen wel graag aanvallend voetbal spelen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Voetbal|

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Einde seizoen voor kansloos De Graafschap

Het seizoen zit erop voor De Graafschap. Het verloor vrijdagavond met 3-1 van FC Eindhoven en is daa...

De Graafschap legt verdediger Hillen vast

De Graafschap neemt verdediger Rio Hillen over van Ajax. De negentienjarige linksbenige centrumverde...

Bijvelds wil meer lef zien bij De Graafschap

Peter Bijvelds is donderdag gepresenteerd als nieuwe technisch manager van De Graafschap. De 56-jari...

De Graafschap winterstop in met 0-2 winst

De Graafschap heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop maandagavond gewonnen op bezoek bij Jong...

Supporters zijn welkom tegen FC Dordrecht

Een beperkt aantal seizoenkaarthouders van De Graafschap kan vrijdagavond 11 februari naar de thuisw...

De Graafschap wil winst op Terborg Toernooi

Na twee jaar zonder door corona is het Terborg Toernooi dit weekend weer losgebarsten op Sportpark D...