Recorddrukte in teststraten van de GGD

Gepubliceerd: 09-02-2022 11:02. Bijgewerkt: 09-02-2022 11:52

Bij teststraten van de GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) in de Achterhoek is sprake van recorddrukte door de stijgende besmettingscijfers. Mensen die zich willen testen moeten gemiddeld 24 tot 36 uur wachten voordat ze terecht kunnen voor een afspraak.

"Het is inderdaad druk bij de teststraten in de Achterhoek, zoals dat het beeld is in het hele land", laat een woordvoerder van de GGD NOG weten. "Als je nu belt of online een afspraak plant, dan kan je niet altijd dezelfde dag terecht." In de afgelopen week zijn er 40.783 tests afgenomen. Dit is opnieuw een recordaantal. De wachttijd voor een test is nu meer dan 24 uur. Ook telefonisch is de wachttijd opgelopen bij de GGD. De instantie heeft ook te maken met werknemers die thuis in quarantaine moeten. Van een personeelstekort, zoals eerder het geval was, is op dit moment geen sprake. "We werken hard om de wachttijden zoveel mogelijk te beperken en we vragen veel van onze collega’s", aldus de woordvoerder. "We vragen om begrip nu door de drukte op het gebied van testen en aan de telefoon de wachttijden soms oplopen."

De drukte bij de vaccinatielocaties in de Achterhoek is wel afgenomen. Daarom heeft de GGD NOG besloten om vanaf maandag met de vaccinatietour weer de regio in te gaan. Aalten is als eerste gemeente aan de beurt. Daar is de vaccinatietour van maandag tot en met woensdag te vinden in de Polstraat in Aalten. Van alle inwoners in de regio Noord- en Oost-Gelderland heeft nu circa 53% een boostervaccinatie ontvangen. Ongeveer 76% van alle inwoners in de regio is volledig gevaccineerd.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)