Ulft, Netherlands

Gratis HPV-vaccinatie op Graafschap College slaat niet aan

Leerlingen van het Graafschap College tussen de 18 en 27 konden zich donderdag gratis laten vaccineren tegen het HPV-virus. Dit virus kan onder andere penis-, anus- en baarmoederhalskanker veroorzaken. Echt storm liep het donderdagochtend nog niet in de gymzaal van locatie Julianaplein.
Remco Geurts | Bart Sollman | 23 maart 2023 16:03 | Aangepast op 23 maart 2023 16:03
"We kwamen erachter dat het nu toetsweek is", zegt de coördinator van de GGD ter plaatse. Volgens Monique Barendsen van de GGD ligt het in ieder geval niet aan hen dat de vaccinatie in de toetsweek is gepland: "Dat is aan het Graafschap College, zij hebben ons deze datum doorgegeven" Het doel van de GGD is mensen informeren over HPV en zo mogelijk vaccineren. "Het is voor ons geen probleem, we zijn hier nu toch. Alles wat we kunnen bereiken qua informatie en vaccinatie is voor ons prima", aldus Barendsen.

Maar zelfs het vinden van leerlingen in de gangen is al een hele opgave, medewerkers keren vrij snel weer terug van hun flyerronde in de zo goed als lege gymzaal. "Het is helemaal leeg in de gangen", zegt een medewerker terwijl hij twee rode linten uit de kast pakt. "Zullen we nu maar gaan trefballen? We moeten de sfeer wel goed houden natuurlijk." De sfeer onder de circa tien medewerkers is inderdaad nog opperbest. Ze hebben 360 vaccins voor donderdag op locatie, maar het is zéér de vraag of die allemaal op gaan.

‘Toetsweek geen probleem’
Het Graafschap College verwacht weinig problemen vanwege de toetsweek. "Het is alleen op die locatie toetsweek, vandaag kunnen leerlingen van alle locaties zich hier vaccineren", zegt Anneke Veldhuis van de school. Ze geeft aan dat er heus wel leerlingen op school zijn voor het maken van toetsen: "Ook zij kunnen na hun toets gewoon gebruik maken van de vaccinatiemogelijkheid."

Oproep tot vaccineren
Voor jongeren van 18 tot 27 is de vaccinatie dit jaar nog gratis, de GGD roept jongeren dan ook op om hiervan gebruik te maken. "Volgend jaar kost een vaccinatie je 450 euro, nu kun je ‘m zo halen", zegt Barendsen. De campagne van de GGD op de scholen gaat daarom ook nog even door. "Maar we gaan er vanuit dat er op die andere scholen geen toetsweek is. Althans daar hopen we op, haha."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Doetinchem|vaccinatielocatie|GGD|

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Doetinchem vindt plek in Schöneveld voor gloednieuwe Basisschool Hogenkamp

Na jaren behelpen in een oud pand, is door de Gemeente Doetinchem een locatie gevonden voor een gloe...