Ulft, Netherlands

Zwembad en actievoerders vinden elkaar

Naar aanleiding van een Facebook-bericht waar honderden reacties op kwamen leek er woensdag bij het zwembad in Terborg een grote actie te ontstaan, maar dit liep met een sisser af. Inwoners maakten zich grote zorgen omdat ze niet meer met contant geld konden betalen bij De Paasberg en plaatsten daarom zelf een friettent.
Tim Rondeel | 13 mei 2022 16:11 | Aangepast op 13 mei 2022 16:11
“Niet helemaal wat we bedacht hadden”, aldus initiatiefnemer Lotte Pragt-Fles over de plaatsing van de frietkraam. “Het is wel goed om te zien dat het toch wel een gevoelige snaar raakt in de samenleving en dat we daar op deze manier uiting aan kunnen geven.” Naast een frietkraam was er ook een mogelijkheid om drinken, fruit en snoep te halen met contant geld voor een symbolisch bedrag. Uiteindelijk kwamen enkele actievoerders bij het zwembad om tegen de keuze van Laco te protesteren. Het zwembad laat weten dat de beslissing is gekomen uit een landelijk besluit van de organisatie. “Het is zeker niet de bedoeling om mensen buiten te sluiten”, aldus vestigingsmanager Yara Kee.

Inmiddels is er na een gesprek een oplossing voor het probleem gevonden. “Waar ze bij Laco naar gaan kijken is of er een muntenapparaat kan komen waar je cash geld in kan doen waardoor er muntjes uitkomen waar je hier mee kan betalen”, legt de actievoerder de oplossing van Laco uit. “In de tussentijd duurt dat even dus we willen ook vragen, neem het even zoals het is zodat Laco ook de tijd heeft om dit voor elkaar te maken.” Laco wil niet ingaan op de mogelijke oplossing en geeft aan het in onderzoek te hebben.

Bedreigingen
Volgens Laco-vestigingsmanager Kee zorgde de op handen zijnde actie voor een onveilig gevoel bij haar personeel. “Die hebben toch de afgelopen dagen behoorlijk wat dreigende mensen aan de balie gehad en wat dreigende telefoontjes gehad waar we toch wel hinder van hebben ondervonden”, aldus Kee. Ook de de actiegroep had hier geen rekening mee had gehouden: “We wilden een ludieke actie, daar mag absoluut geen bedreiging aan te pas komen.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Zwembad|

Meest gelezen

Schoolhond Max zorgt voor lachende gezichten op Metzo College

Serena Speet | Charlotte van de Kant | 4 okt 2022 13:58

Rochelle (26) start crowdfunding voor behandeling lipoedeem

Charlotte van de Kant | 3 okt 2022 10:47

Traumahelikopter landt bij woningen in Gaanderen

Redactie REGIO8 | 6 okt 2022 12:26