Ulft, Netherlands

Verlichting Rijnbrug gaat uit voor klimaat

De Stadt Emmerik doet van vrijdagavond tot zondagavond de lampen op de Rijnbrug uit vanwege het internationale Earth Hour-initiatief. Emmerik roept alle inwoners en bedrijven in de stad op om mee te doen.
Tim Rondeel | 25 maart 2022 10:20 | Aangepast op 25 maart 2022 10:20
"Earth Hour drukt de gemeenschappelijke wens uit van alle mensen wereldwijd om te vechten om een gezonde en levendige planeet te houden", aldus Hanna Kirchner, klimaatbeschermingsfunctionaris in Emmerik. "Met het symbolisch uitdoen van de lichten op 26 maart kan iedereen in Emmerik een signaal afgeven voor het klimaat en een belangrijk bericht sturen naar politici." De actie is onderdeel van Earth Hour, een internationaal initiatief van het WWF, en wordt in meer dan 180 landen gehouden.

"Bekende gebouwen bevinden zich dan weer in symbolische duisternis, waaronder monumenten als de Brandenburger Tor, de Big Ben in Londen of Christus de Verlosser in Rio de Janeiro", aldus de Stadt Emmerik. "Natuurlijk mag de Emmerik Rijnbrug niet ontbreken." De brug is van vrijdagavond tot zondagavond te zien in het donker.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Rijnbrug|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Rijnbrug bij Emmerik weer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

De Rijnbrug bij de Duitse grensplaats Emmerik wordt volgend weekend afgesloten voor gemotoriseerd ve...