Ulft, Netherlands

Rensink stopt met 112Achterhoek-Nieuws

Na bijna achttien jaar stopt het bekende platform 112Achterhoek-Nieuws. Vanwege gezondheidsproblemen heeft Wijnand Rensink besloten om zijn werkzaamheden vanaf september stil te leggen.
Davie Klein Gunnewiek | 29 juli 2022 09:35 | Aangepast op 29 juli 2022 09:35
“Ik heb deze beslissing niet van vandaag op morgen genomen”, zegt Rensink. “Ik loop er al een jaar mee rond en moest een keer de knoop doorhakken. Het is een moeilijke beslissing die ik in overleg met mijn vrouw en kinderen, die ook meehelpen aan de website, heb genomen.” 112Achterhoek-Nieuws werd ooit opgestart vanuit een hobby van Rensink om te laten zien wat de hulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulance betekenen in geval van nood. “Ik wilde de waardering en liefdadigheid van de hulpdiensten in beeld brengen. Daar is het mee begonnen. Ik heb ooit zelf een zolderbrand gehad. Als je ziet hoe brandweermensen met je omgaan als het je overkomt, dan kun je daar alleen maar waardering voor uitspreken", aldus Rensink.

Rensink reed door de hele Achterhoek om verslag te doen en heeft in al die jaren een hoop meegemaakt. “Ik heb leuke dingen meegemaakt, maar ook minder leuke dingen”, vertelt Rensink. Zo herinnert hij zich nog een dodelijk ongeval in de Slangenburg bij Doetinchem. “De auto van een Amerikaan botste tegen een boom en vloog in brand. Het slachtoffer overleed ter plekke.” De Varssevelder bouwde de afgelopen jaren een bijzondere band op met politieagenten, brandweermensen en andere hulpverleners. “In het begin werd ik nog wel eens op een vervelende manier aangekeken, maar op een gegeven moment hebben ze in de gaten hoe je werkt en dat je het met respect doet”, aldus Rensink.

'De foto komt later'
Het werk werd er de afgelopen jaren niet leuker op voor Rensink. “Zo is de mobiele telefoon opgekomen en zijn ook veel jeugdigen met dit werk begonnen”, zegt Rensink. “Ook word je wel eens beschuldigd van dingen die je niet hebt gedaan. Zo stond er ooit twintig minuten na een dodelijk ongeval in Neede een foto in de media van een autowrak. De familie was nog niet eens in kennis gesteld. Er werd toen gesuggereerd dat het om mijn website ging en er werd naar mij gewezen”, aldus Rensink. De mensen van zijn website werken volgens een bepaald protocol. “De regel is bij ons dat je eerst gaat helpen op de plek van het ongeval als de hulpdiensten er nog niet zijn. De foto komt later”, zegt Rensink.

Hoop op goede opvolger
Eind september hoopt Rensink een goede opvolger te hebben gevonden die zijn werk wil voorzetten. “Ik werd dinsdagochtend al behoorlijk plat gebeld door mensen die interesse hebben”, zegt Rensink. “Er zit wel een prijskaartje aan en de website is nog steeds groeiende, maar het is wel de bedoeling dat de site door blijft gaan.” Rensink blijft op vrijwillige basis samenwerken met REGIO8.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

112Achterhoek|

Meest gelezen

Man in boeien geslagen na woningbrand in 's-Heerenberg

Redactie REGIO8 | 28 mrt 2024 09:44

Lees ook

Man in boeien geslagen na woningbrand in 's-Heerenberg

In een woning in ’s-Heerenberg heeft donderdagochtend een brand gewoed. De politie heeft een aanhoud...

Politie zoekt tipgever die naam schutter noemde in coldcase Tonny ter Horst

De politie zoekt een anonieme tipgever die vorige week dinsdag de naam van een mogelijke schutter he...

Mysterieus bordje waarschuwt voor vossenschurft in grensdorpje

Hondeneigenaren die hun viervoeter uitlaten in het grensdorpje Praest, in de gemeente Emmerik, moete...

Automobiliste vlucht op tijd uit zinkende auto in ’s-Heerenberg

Een automobiliste is maandagochtend van de weg geschoten en in een sloot beland bij ’s-Heerenberg. Z...

Dronken automobilist rijdt bestuurder van de weg bij Sinderen

Een drankrijder is zaterdagavond op een andere bestuurder ingereden op de weg tussen Terborg en Vars...

Automobilist zorgt voor ravage op grens tussen Nederland en Duitsland

Een automobilist heeft zaterdag op de grens bij Winterswijk voor een flinke ravage gezorgd. De man r...