Ulft, Netherlands

Procesbegeleider moet sportsamenwerking rond IJsselweide rechttrekken

Een procesbegeleider moet de samenwerking tussen SDOUC en Ulftse Boys en de andere partijen op Sportpark IJsselweide rechttrekken, terwijl de voetbalclubs verdergaan in hun fusietraject. Dat is het resultaat van een gesprek tussen Oude IJsselstreek, Achterhoek in Beweging en een vertegenwoordiging van andere gebruikers van het sportpark tussen Ulft en Gendringen in.
Jasper Hazelaar | 22 november 2023 19:33 | Aangepast op 22 november 2023 19:33
De fusie tussen de clubs kwam recent in een impasse terecht. Oude IJsselstreek wilde dat SDOUC en Ulftse Boys hun leden gingen raadplegen over de samenwerking, terwijl de clubs eerst duidelijkheid wilden over de inrichting op het sportpark. Na een gesprek is de impasse volgens de gemeente en de verenigingen doorbroken. “Er zijn voldoende aanknopingspunten om verdere voortgang te boeken, zowel ten aanzien van de fusie als van de locatie”, aldus Frans Stieber, voorzitter van de fusiestuurgroep. “Het is daarbij van belang dat we aanpakken en doorpakken. Dat willen we graag samen met de andere verenigingen op het sportpark doen.”

Stieber gaf eerder aan dat andere verenigingen op IJsselweide alleen ‘op de rijdende trein’ konden springen. Nu geven de voetbalclubs aan actief in gesprek te zijn getreden met andere gebruikers van het sportpark, naast hun eigen fusietraject. Er wordt een onafhankelijke procesbegeleider aangesteld die kijkt naar de verdere ontwikkeling van het sportpark. Ook de voetbalclubs dragen financieel bij aan het aanstellen van deze persoon. “Ik ben blij dat het gesprek met de andere sportparkgebruikers nu op gang komt en ga ervan uit dat dit bijdraagt om de goede samenwerking die er al is verder te brengen naar een fusie van beide voetbalverenigingen”, aldus wethouder Ria Ankersmit.

Tekeningen
Andere gebruikers van het sportpark voelden zich overvallen door een tekening die in omloop was, waar onder meer de velden van Hockeyclub Oude IJsselstreek werden ingetekend voor de voetbalclubs. “Deze tekeningen hebben geen formele status”, geeft een woordvoerder van de gemeente aan. “In gesprek met andere gebruikers van het sportpark zal gekomen moeten worden tot de meest ideale inrichting van het sportpark, waarbij alle verenigingen een goede plek krijgen. Een toekomstbestendig sportpark is daarbij een belangrijk uitgangspunt."

Leden van de voetbalclubs worden tijdens een komende ledenvergadering bijgepraat over de stappen. Medio december volgt er een nieuw gesprek tussen de gemeente, Achterhoek in Beweging en SDOUC en Ulftse Boys over de fusie tussen de voetbalclubs.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Gas geven en brommers kieken bij optreden Boer Harm op de Zwarte Cross

Nick Hermsen | Bart Sollman | 21 jul 2024 11:24

Bökkers, Keuper en Keizer slaan handen ineen voor optreden Zwarte Cross

Remco Geurts | Bart Sollman | 22 jul 2024 15:07

Lees ook

De Graafschap verliest in bloedheet Hengelo van Al Nasr

De Graafschap heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Al Nasr uit Dubai verloren. In de zinderende wa...

De Graafschap verslaat Duitsers in doelpuntrijke oefenwedstrijd

De Graafschap heeft zaterdag het tweede oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste di...

Man loopt ernstig beenletsel op na aanrijding

Bij een aanrijding op de Ulftsestraat tussen Ulft en Etten is een man gewond geraakt.

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

Schuur flink beschadigd na brand in buitengebied van Gendringen

In een schuur bij een woning in het buitengebied van Gendringen is donderdagmiddag brand ontstaan. N...

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen...