Ulft, Netherlands

Poes Doerak gered uit boom in Doetinchem

Poes Doerak is woensdagmiddag na vijf pogingen alsnog gered uit een boom in Doetinchem. Het redden van het beestje, dat al sinds vrijdag in een eikenboom achter het Slingeland Ziekenhuis zat, was geen makkelijke klus.
MC-Regio8 | 19 mei 2021 17:45 | Aangepast op 1 september 2021 13:13
"Het is heel erg als je ziet dat je kat helemaal in de top zit", aldus eigenaar Edo Hermsen. Hij kwam zijn kat dinsdagavond tijdens het hardlopen op het spoor en belde de dierenambulance: "Die verwezen me door naar de brandweer." De hoogwerker van de brandweer kon niet bij de boom komen. Vervolgens werd gepoogd om de kat met water uit de boom te spuiten. "Dat werkte averechts", aldus Hermsen. "De kat zat eerst op vijftien meter hoogte, maar door het blussen ging ze nog verder de boom in, helemaal tot in de kruin." Na het leegspuiten van de brandweerwagen besloot de brandweer de reddingspoging te staken. De baasjes van Doerak waren dinsdagavond ten einde raad. "Ik heb slecht geslapen", laat Edo's echtgenote Daphne Hermsen weten. "Toen ik in bed lag hoorde ik die kat mauwen, je denkt er steeds aan."
Woensdag volgde een nieuwe poging, waarbij Jaap Luit, die vaker met bomen werkt, probeerde in de boom te klimmen. Ook zijn reddingspoging mislukte, Luit probeerde in de eikenboom te klimmen maar staakte op vijf meter hoogte zijn missie: "Toen brak aan alle kanten de schors van de boom af en de wortelaanzet was niet goed, toen vond ik het onverantwoord om naar dertig meter hoogte te klimmen." Opgeven was geen optie voor de baasjes van Doerak, besloten werd om een hoogwerker in te huren en ter plaatse te laten komen. Baasje Hermsen ging samen met Luit de lucht in. "Met een dertig meter hoogwerker zijn we helemaal naar de top gegaan, maar we kwamen twee meter te kort", vertelt Luit. "Uiteindelijk konden we een tak buigen en de kat in het nekvel grijpen."
Hoge rekeningNa in totaal vijf reddingspogingen was het gelukt om Doerak te pakken te krijgen, tot vreugde van de baasjes. De vele pogingen hebben de baasjes van de kat meer dan alleen een hoge hartslag gekost, want het huren van een hoogwerker kostte flink wat geld. "Onder aan de streep heeft dit aardig wat gekost", weet Hermsen, die tegelijkertijd opgelucht is. "Maar dat ze weer beneden is maakt alles goed."
Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl

Lees meer over:

tag1|

Lees ook

Hofstede verbindt lot niet aan trainer Snoei

Peter Hofstede ziet voldoende toekomst voor zichzelf bij De Graafschap. Na het mislopen van promotie...

De Graafschap ontslaat trainer Mike Snoei

De Graafschap heeft trainer Mike Snoei ontslagen. De Didamse oefenmeester wordt verantwoordelijk geh...

Geld weg na inbraak in postkantoor Emmerik

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag toegeslagen in een postkantoor in Emmerik, vla...