Ulft, Netherlands

Nieuwenhuis samen met topfavoriet Van der Poel naar WK

Joris Nieuwenhuis maakt onderdeel uit van de Nederlandse selectie voor het WK Veldrijden dat gereden wordt in het Brabantse Hoogerheide. De Zelhemmer zit in een team met onder meer Lars van der Haar en een van de topfavorieten Mathieu van der Poel.
Tim Rondeel | 28 januari 2023 13:37 | Aangepast op 28 januari 2023 13:37
"Het kwam niet helemaal als een verrassing, maar alsnog heel mooi dat het überhaupt gelukt is als ik kijk naar het begin van het seizoen", aldus de Zelhemmer. Nieuwenhuis verliet vorig jaar Team DSM om zich te focussen op het veldrijden bij het Belgische Baloise - Trek Lions. Hij verraste vriend en vijand in november door gelijk een vierde plek op het EK te behalen. Tijdens het NK in Zaltbommel was Nieuwenhuis op weg naar een gouden medaille maar moest hij door materiaalpech genoegen nemen met en een zilveren medaille. Toch verwacht Nieuwenhuis geen dergelijk scenario tijdens het wereldkampioenschap, mede omdat topfavorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert nu ook aan de start staan: "Ik denk dat de goede mannen heel snel vooraan gaan zitten en daarachter probeer ik een zo goed mogelijk resultaat te rijden."

De Nederlandse ploeg hoopt op het toernooi meerdere gouden medailles binnen te slepen in de verschillende disciplines. Met Mathieu van der Poel beschikken ze over een van de de topfavorieten bij de elite mannen. De Achterhoeker denkt dat hij weinig kan betekenen voor zijn kopman: "Uiteindelijk is veldrijden toch een hele individuele sport en ik denk dat Mathieu niet heel veel heeft aan ons, we zullen hem niet in de weg rijden."

Bekend terrein
Het WK Veldrijden vindt van vrijdag 3 tot en met zondag 5 februari plaats in het Brabantse Hoogerheide. "Ik heb daar al heel vaak gereden en dat ging elk jaar heel goed. Het is een parcours dat mij goed ligt", aldus de Zelhemmer. "Er zit alles in wat het veldrijden nodig heeft, er zit een zwaarder stuk in met veel modder, er zit een trap in en een klein beetje hoogteverschil."

Nieuwenhuis komt na het WK nog in actie bij enkele wedstrijden in België. Ondanks dat de Achterhoeker in de zomer aangaf zich meer te focussen op het veldrijden, start hij aankomend jaar toch bij enkele wegwedstrijden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep
Ideaal.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Bronckhorst|Joris Nieuwenhuis|

Lees ook

Landbouwsluizen als ‘negatief’ ervaren, Doetinchem hoopt dat Bronckhorst luistert

De gemeente Doetinchem hoopt dat Bronckhorst luistert naar de resultaten van het belevingsonderzoek ...

Geen botten gevonden bij onderzoek in Hoog-Keppel

Op de nieuwbouwlocatie aan de A.G. Noijweg in Hoog-Keppel is vorige week een archeologisch onderzoek...

Nieuwenhuis onderstreept keuze voor veldrijden met zijn beste seizoen ooit

Veldrijder Joris Nieuwenhuis zette zondag tijdens het WK Veldrijden in het Tsjechische Tábor een kro...

Zelhemmer Nieuwenhuis pakt zilver op WK veldrijden

Joris Nieuwenhuis is zondagmiddag tweede geworden bij het WK veldrijden, Mathieu van der Poel pakte ...

Montferland wil het EK Veldrijden in 2026 alsnog naar de regio halen

Op aandringen van de Montferlandse gemeenteraad wordt alsnog geprobeerd om het EK Veldrijden in 2026...

Emotionele insprekers uit Keppel en Eldrik in volgepakt gemeentehuis

Inwoners van Keppel, Eldrik en omstreken zorgden donderdagavond voor een volle bak tijdens de Politi...