Ulft, Netherlands

Mecking's Sportshop overgedragen aan jonge lokale ondernemers

Na ruim twintig jaar stopt Wouter Mecking met zijn sportshop in het centrum van Ulft. Hij draagt het stokje over aan de twee jonge ondernemers Jelle Immink en Jeroen Wopereis, die samen al een online sportwinkel hadden.
Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 19 december 2023 16:01 | Aangepast op 19 december 2023 16:01
“We merkten zelf in twintig jaar met alles wat we meegemaakt hebben dat we op de vooravond stonden om nieuwe investeringen te doen”, legt eigenaar Wouter Mecking uit. “Vervolgens kwamen we in gesprek met Jeroen en Jelle, waar we al mee samenwerkten. Toen kwamen we tot elkaar om hun het voort te laten zetten en dat ik een stapje terug ga doen.” Immink kwam van kleins af aan regelmatig in de winkel en vindt het eervol om de winkel uit eigen omgeving over te mogen nemen.

Mecking draagt vol vertrouwen de sleutels van zijn winkel af aan de jonge ondernemers. De Ulftenaar kijkt terug op twintig mooie jaren en een stapje terug doen is dan ook geen makkelijke keuze. “Je gaat dan ook even terugkijken wat er allemaal gebeurd is en wat je allemaal in de winkel gestopt hebt, wat we met veel plezier gedaan hebben”, beschrijft Mecking. “Aan de andere kant zijn we er heel erg van bewust dat een nieuwe generatie leuk is om toe te passen. Wat dat betreft is het dus wel een goede keuze.”

Online en fysieke winkel
De twee jonge ondernemers begonnen rond de coronaperiode hun eigen online sportwinkel, Sportkleding Specialist. Ondanks dat online winkelen steeds populairder is en er veel fysieke winkels hun deuren moeten sluiten, zien de Achterhoekers toch kansen. “De combinatie ervan is wat het denk ik interessant maakt”, legt Wopereis uit. “De winkel heeft een bepaalde bekendheid en online gaan we dat nu ook bekend maken, dat maakt ons concept denk ik toekomstbestendig.” Vanaf 1 januari mogen ze voor het eerst zelf de sleutel omdraaien. “Dat voelt nog heel onwerkelijk, maar gepaste trots komt daar zeker bij kijken”, vertelt Immink.

Blijft nog betrokken
Buiten de twee nieuwe gezichten en de toevoeging van de onlinewinkel van de nieuwe eigenaren zullen er verder geen grote aanpassingen aan de winkel worden gedaan. Ook zijn ze in Ulft en omstreken nog niet van Mecking zelf af en zal hij ondanks zijn stap terug nog enigszins betrokken blijven bij de winkel. “De komende maanden ga ik uitwerken en dan kan ik misschien een stap terug nemen en iets meer aan mijn eigen hobby’s denken”, aldus Mecking. Ondanks zijn stap terug blijft Mecking ook een oogje in het zeil houden. “Ik zal niet gaan bekritiseren dat is hun pakje aan, maar als ze me nodig hebben ben ik zeker bereikbaar.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Kletsnatte grond in de Achterhoek geeft boeren kopzorgen

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 7 mei 2024 16:10

Lees ook

Bijzondere Rotary-onderscheiding voor Theo Hendriksen

In hetzelfde rijtje staan als de Amerikaanse president Jimmy Carter en de Russische president Boris ...

Onzekerheid over toekomst deert jarig Huntenkunst (nog) niet

Meer dan tweehonderd kunstenaars gebruiken de SSP-HAL op het DRU-terrein in Ulft eind mei als exposi...

Ulftse dansgarde Iseldonk doet mee aan EK in Frankfurt

De Ulftse dansgarde Iseldonk moet de Achterhoekse eer hoog houden op het EK Dansgarde in het Duitse ...

Leden SDOUC en Ulftse Boys mogen stemmen: wel of geen groen licht voor fusie

De leden van SDOUC en Ulftse Boys worden zaterdag 11 en zondag 12 mei geraadpleegd over een eventuel...

Wethouder Janine Kock is dé Maestro van de grensstreek

Zeven bekende inwoners uit de gemeentes Oude IJsselstreek, Montferland en Emmerik mengden zich om de...

Nieuw minimabeleid Oude IJsselstreek aangenomen, wethouder complimenteert raad

Eind 2023 werd het plan door het college al gepresenteerd, nu gaat het er ook definitief komen: een ...