Ulft, Netherlands

 

Geen enkele coronapatiënt meer in het SKB

Het aantal coronapatiënten in de Achterhoekse ziekenhuizen is de afgelopen tijd flink teruggelopen. In het Slingeland in Doetinchem gaat het dinsdag om enkele patiënten, terwijl er in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk geen enkele coronapatiënt meer ligt.
Jasper Hazelaar | 11 maart 2022 09:45 | Aangepast op 11 maart 2022 09:45
“Door de lage instroom van coronapatiënten is het voor ons mogelijk om de reguliere zorg en ook operaties zo goed als volledig weer op te pakken”, laat een woordvoerder van het SKB weten. Het ziekenhuis in Winterswijk is vorige week afgeschaald naar vier bedden op de verpleegafdeling en drie Intensive Care-bedden voor coronazorg. De laatste keer dat er geen coronapatiënten in het Winterswijkse ziekenhuis lagen was half januari van dit jaar, en daarvoor eind september.
In het Slingeland zijn dinsdag nog twee IC-plekken ingericht voor coronapatiënten. Dit naast de acht coronaplekken op de verpleegafdeling. Eind vorig jaar waren er nog vier IC-plekken en meer dan twintig bedden op de verpleegafdeling voor coronazorg. “Op dit moment is de bezetting qua corona minder, daarom kunnen we meer reguliere zorg doen”, aldus de woordvoerder. “Maar we kunnen op ieder moment weer opschalen om meer coronapatiënten op te nemen.”
ZiekteverzuimZorgen zijn er in de beide ziekenhuizen wel over uitval. Het Slingeland kent een actueel ziekteverzuim van 7,3%. “Dat is voor ons een hoog percentage”, aldus de woordvoerder van het Doetinchemse ziekenhuis. Ook het SKB ziet meer uitval onder personeel door de omikronvariant, of omdat collega’s thuis moeten blijven vanwege de quarantainemaatregelen.
Versoepelingen begrijpelijkOndanks het risico van uitval, laat de woordvoerder van het Winterswijkse ziekenhuis weten de aanstaande versoepelingen te begrijpen: “De maatregelen hebben een grote impact op de maatschappij en we gunnen het alle ondernemers en sectoren om weer open te mogen.” Het SKB roept mensen wel op om zich te blijven houden aan de hygiënemaatregelen: “Die blijven ook nu nog belangrijk.”
Foto: REGIO8

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Zestig varkens in mestput gevallen in Toldijk

Redactie REGIO8 | 28 jan 2023 16:46

Lees ook

Achterhoekse musea gaan toch niet open

Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en Museum Villa Mondriaan in Winterswijk gaan woensdag toch ...

Achterhoekers nemen OK in Arnhem over

Een groep Achterhoekers heeft een eigen dag uitgeroepen op de operatiekamers van het Rijnstate Zieke...

Amphion kan niks met mogelijke versoepeling

Theaters en poppodia schieten volgens directeur Charles Droste van het Amphion Cultuurbedrijf uit Do...

Coronaregels blijven van kracht in Duitsland

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen verlengt de huidige coronamaatregelen en de test- en quarant...

Vreugde bij De Tol na heropening horeca

Na de versoepeling van de coronamaatregelen openden horecazaken in de Achterhoek woensdag massaal de...

Gemeente Berkelland steunt cultuur- en erfgoedsector

De gemeente Berkelland heeft een eenmalige subsidieregeling in het leven geroepen voor verenigingen ...