Ulft, Netherlands

Geen enkele coronapatiënt meer in het SKB

Het aantal coronapatiënten in de Achterhoekse ziekenhuizen is de afgelopen tijd flink teruggelopen. In het Slingeland in Doetinchem gaat het dinsdag om enkele patiënten, terwijl er in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk geen enkele coronapatiënt meer ligt.
Jasper Hazelaar | 11 maart 2022 09:45 | Aangepast op 11 maart 2022 09:45
“Door de lage instroom van coronapatiënten is het voor ons mogelijk om de reguliere zorg en ook operaties zo goed als volledig weer op te pakken”, laat een woordvoerder van het SKB weten. Het ziekenhuis in Winterswijk is vorige week afgeschaald naar vier bedden op de verpleegafdeling en drie Intensive Care-bedden voor coronazorg. De laatste keer dat er geen coronapatiënten in het Winterswijkse ziekenhuis lagen was half januari van dit jaar, en daarvoor eind september.
In het Slingeland zijn dinsdag nog twee IC-plekken ingericht voor coronapatiënten. Dit naast de acht coronaplekken op de verpleegafdeling. Eind vorig jaar waren er nog vier IC-plekken en meer dan twintig bedden op de verpleegafdeling voor coronazorg. “Op dit moment is de bezetting qua corona minder, daarom kunnen we meer reguliere zorg doen”, aldus de woordvoerder. “Maar we kunnen op ieder moment weer opschalen om meer coronapatiënten op te nemen.”
ZiekteverzuimZorgen zijn er in de beide ziekenhuizen wel over uitval. Het Slingeland kent een actueel ziekteverzuim van 7,3%. “Dat is voor ons een hoog percentage”, aldus de woordvoerder van het Doetinchemse ziekenhuis. Ook het SKB ziet meer uitval onder personeel door de omikronvariant, of omdat collega’s thuis moeten blijven vanwege de quarantainemaatregelen.
Versoepelingen begrijpelijkOndanks het risico van uitval, laat de woordvoerder van het Winterswijkse ziekenhuis weten de aanstaande versoepelingen te begrijpen: “De maatregelen hebben een grote impact op de maatschappij en we gunnen het alle ondernemers en sectoren om weer open te mogen.” Het SKB roept mensen wel op om zich te blijven houden aan de hygiënemaatregelen: “Die blijven ook nu nog belangrijk.”
Foto: REGIO8

Meest gelezen

Kelder vol water bij centrum van Doetinchem

Redactie REGIO8 | 8 aug 2022 16:48

Deur nog niet dicht voor aanvaller Sow

Jasper Hazelaar | 10 aug 2022 14:37

Trekker vliegt in brand op Schapendijk in Heelweg

Charlotte van de Kant | 12 aug 2022 17:32

Lees ook

Amphion kan niks met mogelijke versoepeling

Theaters en poppodia schieten volgens directeur Charles Droste van het Amphion Cultuurbedrijf uit Do...

Vreugde bij De Tol na heropening horeca

Na de versoepeling van de coronamaatregelen openden horecazaken in de Achterhoek woensdag massaal de...

Jonge feestvierder weer naar discotheek

De afgelopen maanden was het feesten voor jongeren lastig door de geldende coronabeperkingen in het ...

Loil sluit coronaperiode af met stamppot

Meer dan duizend inwoners van het Montferlandse dorp Loil hebben zaterdag door vrijwilligers een sta...

Nederlandse stormloop bij kapper in Elten

De harde lockdown zorgt voor een stormloop op Duitse kappers nu de Nederlandse kapsalons gedwongen g...