Ulft, Netherlands

 

Geboorte-explosie in Wildpark Anholter Schweiz

In Wildpark Anholter Schweiz hebben ze momenteel een ware geboorte-explosie van het aantal geiten. Nog nooit zijn er in het park over de grens bij Gendringen in zo'n korte tijd zoveel van de dieren geboren.
Charlotte van de Kant | Anna Weirath | 1 juli 2022 09:28 | Aangepast op 1 juli 2022 09:28
“Rond april zijn daar 26 lammeren geboren, dus nu hebben we een grote groep daar”, vertelt dierenverzorgster Patty Bijlsma. “We hebben dit jaar best wel veel drielingen gehad, dat hebben we normaal niet. Vandaar dat de teller vlot omhoog ging dit jaar.” De zomerse geboortegolf speelt ook bij andere dieren, zoals bij de ezels: “We hebben vier ezel veulens, jonge dassen uit februari, biggetjes en nu zijn ook alle herten begonnen. De sikaherten hebben kalveren, de damherten en de edelherten.” Voor het vijfde jaar op rij zijn er ook weer jonge lynxjes geboren, de dieren kregen woensdag een gezondheidscheck. “Op 28 mei zijn er twee jonge lynxen geboren", vertelt Bijlsma. "Die hebben net hun eerste onderzoeking gehad met de dierenarts. Het zijn twee vrouwtjes en ze zijn hartstikke gezond."

Anholter Schweiz houd de lynxen niet zelf, ze gaan naar het buitenland: “Deze gaan net zoals de voorgaande drie lichtingen allemaal naar Polen, waar ze worden uitgezet in de natuur. Dat gebeurt als ze ongeveer tien maanden zijn.” Bezoekers kunnen deze zomer alle jonge dieren bekijken in het park, al zijn de lynxjes nu nog wat schuw. “De meeste jonge dieren kun je goed zien. De ezelveulens lopen in de wei, daar kun je mee knuffelen. De lynxen zijn nu nog een beetje verstopt met hun moeder, maar die zullen de komende weken steeds vaker op pad gaan. Dus ook daar heb je steeds meer kans dat je ze gaat zien”, aldus de dierverzorgster.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

dieren|wildpark|

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Grootste verkeersader van de Achterhoek gaat twee weken dicht

Charlotte van de Kant | Davie Klein Gunnewiek | 29 mrt 2023 15:20

Lees ook

Kaketoe Tobi ontsnapt uit huis in Ruurlo

Een roze kaketoe is maandag in een onbewaakt ogenblik ontsnapt uit een woning in Ruurlo. Ondanks dat...

Kaketoe Tobi is weer terug bij baasjes

De vermiste roze kaketoe Tobi uit Ruurlo is dinsdag weer teruggevonden. De vogel was maandag weggevl...

Drukte bij Achterhoekse hondentrimsalons

In de afgelopen coronaperiode hebben veel mensen een hond aangeschaft. Met als gevolg dat er grote d...

Berkelland zet zich in voor behoud van hertenkampen

De gemeenteraad van Berkelland wil de dam- en edelhertenkampen behouden ondanks het voorgenomen land...