Ulft, Netherlands

 

De Graafschap ontslaat trainer Mike Snoei

De Graafschap heeft trainer Mike Snoei ontslagen. De Didamse oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende prestaties en het daardoor mislopen van promotie naar de eredivisie.
MC-Regio8 | 19 mei 2021 12:53 | Aangepast op 14 december 2021 13:43
“Wij hebben Mike leren kennen als een keiharde werker, die een groep lang scherp weet te houden en die tot de laatste minuut heeft gevochten voor promotie", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Er is twijfel of deze manier van werken drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie vol te houden is. Dan is het beter om nu de conclusie te trekken en niet door te gaan." Het dagelijks bestuur en de raad van commissarissen kwamen dinsdagavond bij elkaar om onder meer over het lot van de Didamse oefenmeester te beslissen. Het mislopen van promotie wordt hem daarmee fataal.

Na het gelijkspel tegen Helmond Sport greep De Graafschap vorige week woensdag naast directe promotie. Zaterdagavond volgde door een thuisnederlaag tegen Roda JC uitschakeling in de play-offs. De Didammer trad in de zomer van 2019 in dienst bij de Doetinchemse club en leek lange tijd op weg naar promotie. In zijn eerste seizoen stond Snoei met zijn ploeg op een promotieplek toen de KNVB besloot de competitie te stoppen en geen promotie of degradatie toe te staan. Dit seizoen stond De Graafschap lange tijd op een promotieplek, maar gaf het seizoen in acht dagen weg. Daarna groeide de roep, onder meer onder supporters, om het vertrek van de trainer.

‘Fantastische jaren’
Snoei laat weten met een goed gevoel terug te kijken op zijn tijd in Doetinchem. “Ik kijk terug op twee fantastische jaren bij een geweldige club. Ik ben trots op mijn selectie en staf, we hebben tot het einde geknokt op zoek naar dat ultieme doel. Een geweldig woord van dank aan de supporters van De Graafschap. Ondanks alle coronabeperkingen bleven zij de club tot de laatste seconde steunen met imposante acties. Het doet mij dan ook pijn dat wij samen één doelpunt tekort kwamen voor de zo gewilde promotie.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

tag1|

Lees ook

Poes Doerak gered uit boom in Doetinchem

Poes Doerak is woensdagmiddag na vijf pogingen alsnog gered uit een boom in Doetinchem. Het redden v...

Hofstede verbindt lot niet aan trainer Snoei

Peter Hofstede ziet voldoende toekomst voor zichzelf bij De Graafschap. Na het mislopen van promotie...

Geld weg na inbraak in postkantoor Emmerik

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag toegeslagen in een postkantoor in Emmerik, vla...