Ulft, Netherlands

Gemeente financiert samenwerking op DRU

Regio8 | 28 september 2017 12:40 | Aangepast op 28 september 2017 12:40

"De prikkel van de gemeente om dat in de toekomst nog meer te gaan doen, juichen wij alleen maar heel erg toe", aldus Juliëtte Hofman, directrice van de DRU Cultuurfabriek. "Het kan voor ons extra mogelijkheden bieden om gezamenlijk nieuwe dingen te ontwikkelen die we nu solo van elkaar niet voor elkaar hebben gekregen." De gemeente maakt jaarlijks 25.000 euro vrij voor het fonds. "Er zullen afspraken gemaakt worden over welke spelregels daar onder zitten", aldus wethouder Peter van de Wardt. "Mogelijk dat we over een aantal jaar kunnen zeggen dat er nog meer samenwerking mogelijk is."

ICER en de SSP-HAL gaan tevens de krachten bundelen. ICER zat verlegen om ruimte en de SSP-HAL om invulling. Gezamenlijk krijgen ze van de gemeente een horecavergunning als ondersteuning voor de kernactiviteiten. Hofman kan niet aangeven of het een concurrentiestrijd oplevert. "Ik weet in ieder geval dat onze horeca goed draait", aldus Hofman. "Ik denk dat het goed is dat ICER ook kijkt wat daar de potentie is op het gebied van horeca. Onze verwachting is ook dat dat in afzienbare tijd alsnog één gezamenlijke horeca gaat worden."

Geld
De toekomstvisie van de DRU draait hoofdzakelijk om geld. Wethouder Van de Wardt gaf vorig jaar aan dat de kosten voor het gehele park voor de gemeente omlaag moeten, maar dat is nog niet volledig gelukt. In het aankomende half jaar onderzoekt de gemeente hoe de onderhoudskosten omlaag kunnen. Vandaar dat de huur voor de betrokken partijen voor volgend jaar nog hetzelfde blijft.

Wel zal de Cultuurfabriek, evenredig aan de opbrengsten van haar horeca, minder subsidie ontvangen van de gemeente. Dat zal jaarlijks worden geëvalueerd, maar er wordt voor 2018 ingezet op een daling van 150.000 euro. Daar staan zowel Hofman als de wethouder positief tegenover. Ze zijn dan ook tevreden over de algehele opgestelde Toekomstvisie. Van de Wardt: "Volgens mij is dit een mooie opmaat voor samenwerking naar de toekomst toe."

De voorzitters van het ICER en de SSP-HAL wilden niet reageren op de Toekomstvisie.

Foto: REGIO8

Lees ook

Middeleeuwse kostuummaker uit Barchem is nu een échte Ridder

Elvire Trijsburg uit Barchem is al jaren omringd door ridders, jonkvrouwen en simpele poepscheppers,...

Zorgen over gezondheid jeugd, Achterhoek 'scoort' op roken en drinken

Jongeren zijn minder positief over hun eigen gezondheid en er is meer sprake van ongezond gedrag, zo...

Waarschuwing voor topdrukte door vakanties én EK

Wie tussen 14 juni en 14 juli met de auto de grens over wil steken naar Duitsland, moet rekening hou...

Meerval floreert in de Oude IJssel: 'Dus pas op met je chihuahua'

Het gaat goed met de visstand in de Oude IJssel sinds ze door de passage bij Doesburg vanuit de IJss...

Huisartsen Oude IJsselstreek niet drukker door paniek om drinkwater

Achterhoekse huisartsen zijn niet extra druk vanwege de mogelijke besmetting van het drinkwater. Doo...

Brandweer gaat de boer op voor aanpak stalbranden, Achterhoek bijt het spits af

Tienduizenden dieren zijn vorig jaar overleden bij een stalbrand. In de Achterhoek werden zeven boer...