Ulft, Netherlands

Verzekeraar Menzis betaalt nog geen zorgrekeningen van Slingeland

Verzekeraar Menzis heeft dit jaar nog geen rekeningen voor zorg in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem betaald. De partijen maakten bijna een half jaar geleden melding van een akkoord, maar er wordt nog altijd onderhandeld over ‘een enkel onderdeel’
Jasper Hazelaar | 25 juli 2023 13:31 | Aangepast op 25 juli 2023 13:31
“Er wordt nog niet gefactureerd door het Slingeland Ziekenhuis omdat er nog geen getekende overeenkomst is”, laten woordvoerders van het ziekenhuis én de verzekeraar weten in reactie op vragen over de situatie. “Op een enkel onderdeel zijn we nog in gesprek.” Waarover het gaat, willen de partijen niet aangeven. In februari van dit jaar communiceerden Menzis en het Slingeland nog dat er een akkoord was. Vijf maanden later is er echter nog geen Doetinchemse rekening betaald door Menzis. De verzekeraar is met 135.000 klanten de grootste van de Achterhoek.

Overigens gaat de zorg voor Menzis-verzekerden in het Slingeland wel gewoon door. Deze rekeningen worden echter nog niet vergoed door de verzekeraar. Wanneer er dan wel een getekende overeenkomst ligt en er gefactureerd kan worden? “Wij hopen dit zo spoedig mogelijk af te ronden”, aldus de woordvoerders, die daar geen termijn aan koppelen. Wel benadrukken de partijen dat er een akkoord is ‘over de omvang en de prijs’ van zorg voor Menzis-verzekerden in het Slingeland.

Eigen risico
Patiënten die bij Menzis zijn verzekerd, hoeven zich geen zorgen te maken over hun eigen risico omdat eerdere rekeningen nog niet zijn uitbetaald. “Zij kunnen gewoon bij het Slingeland Ziekenhuis terecht voor hun zorg en betalen in 2023 maximaal het eigen risico zoals vermeld in hun zorgpolis”, benadrukken de woordvoerders. “Voor de meeste verzekerden bedraagt dit bedrag het wettelijk vastgestelde eigen risico van 385 euro.”

‘Financieel gezond’
Ondertussen hopen de rekeningen voor alle behandelingen en onderzoeken zich op bij het Slingeland. Om welk bedrag het gaat dat nog door Menzis vergoed moet worden, doet het ziekenhuis geen mededelingen. “Maar wij kunnen dat op dit moment zelf opvangen, daar zijn we financieel gezond voor”, aldus een woordvoerder. “We verwachten wel op korte termijn te kunnen gaan declareren.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

Nieuwe stap voor Slingeland Ziekenhuis, financiering definitief rond

De financiering voor de bouw van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis aan de rand van Doetinchem is defi...

Kreis Kleve en Nederland samen op zoek naar huisartsen

Kreis Kleve gaat samen met Nederlandse instanties onderzoeken hoe er meer huisartsen in het grensgeb...

Gloednieuwe bedden voor patiënten van het Slingeland Ziekenhuis

Patiënten die in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem zijn opgenomen kunnen vanaf vrijdag in gloe...

Tranen bij afscheid Van Dijk als burgemeester Oude IJsselstreek

Met een kleine traan heeft Otwin van Dijk donderdagavond na acht jaar voor het laatste als burgemees...

Ruim 150 mensen oefenen crisissituatie bij Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem houdt zaterdagochtend een grote crisisoefening om medewerker...

Vitesse-fan krijgt Doetinchemse schrikkeldagbaby

Donderdagochtend in alle vroegte werd Flore Lise geboren in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem....