Ulft, Netherlands

Wederom Achterhoeks succes in Michelingids

Foto: REGIO8
Restaurant Lokaal, gevestigd in Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, heeft voor de vierde keer op rij de Groene Michelinster behouden. Deze onderscheiding erkent toonaangevende prestaties op het gebied van duurzaamheid, streekgebonden producten en het minimaliseren van de ecologische impact.
Hidde Vinkenvleugel | 6 oktober 2025 14:38 | Aangepast op 6 oktober 2025 14:38
In 2021 kreeg chef-kok Bjorn Massop de Groene Ster voor het eerst uitgereikt. Massop en eigenaar Kees Hensen werken intensief samen met agrariërs in de Achterhoek om hun visie op lokaal voedsel vorm te geven. Volgens Hensen sluit dit aan bij hun overtuiging dat voedsel niet onnodig ver moet reizen.

Er was nog meer Achterhoeks succes: De Olde Marckt in Aalten ontving dit jaar voor het eerst een Michelinster. Chef-kok Bram Stoverink kreeg dit maandag tijdens de uitreiking in Maastricht te horen. Dat was niet het enige nieuws dat hem bereikte: hij ontving ook de Young Chef Award, bedoeld voor jonge, talentvolle chef-koks.

Lees meer over:

Michelinster|groene ster|

Lees ook

Jongeren betalen helft van de prijs bij Achterhoekse toprestaurants

Achterhoekse jongeren onder de 27 jaar oud kunnen tijdens de JRE-jongerenweek voor een relatief goed...

Achterhoekse zaken behouden Bib Gourmand en groene ster

Alle Achterhoekse zaken met een vermelding in de Michelin-gids hebben deze behouden. De Michelinster...

Villa Ruimzicht behoudt Groene Michelinster

Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft de Groene Michelinster, die het restaurant vorig jaar voor het e...