Ulft, Netherlands

Swim to Fight Cancer haalt halve ton op

Regio8 | 9 september 2017 14:45 | Aangepast op 9 september 2017 14:45

"Uiteraard was er op het begin enorme teleurstelling", aldus organisator Margot Verhagen over het feit dat er niet gezwommen mocht worden maar dat er kano's ingezet moesten worden. "De grootste groep heeft zich heel snel herpakt en zijn vol enthousiasme er in gegaan en hebben de switch kunnen maken naar het kanovaren." Deelneemster Silke Leenders kwam in tranen de wal op nadat ze haar tocht over de Oude IJssel had afgelegd. "Het was prachtig, echt één van de mooiste belevenissen die ik heb meegemaakt in mijn leven", vertelt Leenders nog snikkend. "Mijn buurvrouw die heel veel voor mij heeft betekend is vorig jaar overleden aan kanker. Het is echt heel mooi om dit te mogen doen."

De deelnemers moesten een tocht afleggen van vier kilometer. Ondanks dat het pittig bleek, lieten ze zich niet uit het veld slaan. "Alles voor mama natuurlijk", stelt Britt Hermans. Zij verloor haar moeder twee maanden geleden aan de ziekte. "Je denkt van 'ik ben moe', maar je moet natuurlijk doorgaan. Want alle mensen die ziek zijn zijn veel vermoeider en zieker dan ons, dus je moet doorgaan." Alle inspanningen resulteerden in minimaal vijftigduizend euro dat sponsoren hebben gedoneerd. "Het blijft maar binnenkomen", aldus Verhagen. Ze is erdoor overdonderd. "Waanzinnig. En dat voor een eerste editie in een stad als Doetinchem. We zijn ontzettend trots."

Volgend jaar
Zowel de organisatie als de deelnemers zien een vervolg volgend jaar zitten. Britt en Silke roepen volmondig ja op de vraag of het voor herhaling vatbaar is en ook Verhagen is positief gestemd. "Uiteraard zetten we in op zwemmen", stelt de organisator. "We zijn immers een landelijk initiatief, Swim to Fight Cancer. We willen ook in Doetinchem gewoon gaan zwemmen. We gaan met de gemeente, het waterschap en onze organisatie om tafel om te kijken hoe we dat volgend jaar echt mogelijk krijgen."

Foto: REGIO8

Lees ook

Twintigste editie van Hart van Loil TV op REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt de twintigste aflevering van het door inwoners van Loil geproduceerde ‘Har...

Den Haag maakt Achterhoek dialooggebied voor 'Elke Regio Telt'

De Achterhoek wordt voor het ministerie van Binnenlandse Zaken een sparringpartner om het gat tussen...

Niet ontploft vuurwerk gevonden in 's-Heerenberg, EOD sluit straat af

De Explosieven Opruimingsdienst is zondag uitgerukt naar 's-Heerenberg vanwege niet ontploft vuurwer...

Motorrijder uit Silvolde en Duitser in rolstoel overleden na ernstig ongeval

Bij een ernstig ongeluk in de Duitse grensplaats Isselburg zijn zaterdagmiddag twee personen om het ...

Vier gewonden na botsing tussen meerdere voertuigen op de N315

Het is zaterdagmiddag flink misgegaan op de N315 tussen Doetinchem en Zelhem. Meerdere automobiliste...

Weer een botsing op Drieheuvelenweg bij Zeddam

Voor de derde keer in korte tijd heeft er een botsing plaatsgevonden op de weg van Zeddam naar 's-He...