Ulft, Netherlands

Swim to Fight Cancer haalt halve ton op

Regio8 | 9 september 2017 14:45 | Aangepast op 9 september 2017 14:45

"Uiteraard was er op het begin enorme teleurstelling", aldus organisator Margot Verhagen over het feit dat er niet gezwommen mocht worden maar dat er kano's ingezet moesten worden. "De grootste groep heeft zich heel snel herpakt en zijn vol enthousiasme er in gegaan en hebben de switch kunnen maken naar het kanovaren." Deelneemster Silke Leenders kwam in tranen de wal op nadat ze haar tocht over de Oude IJssel had afgelegd. "Het was prachtig, echt één van de mooiste belevenissen die ik heb meegemaakt in mijn leven", vertelt Leenders nog snikkend. "Mijn buurvrouw die heel veel voor mij heeft betekend is vorig jaar overleden aan kanker. Het is echt heel mooi om dit te mogen doen."

De deelnemers moesten een tocht afleggen van vier kilometer. Ondanks dat het pittig bleek, lieten ze zich niet uit het veld slaan. "Alles voor mama natuurlijk", stelt Britt Hermans. Zij verloor haar moeder twee maanden geleden aan de ziekte. "Je denkt van 'ik ben moe', maar je moet natuurlijk doorgaan. Want alle mensen die ziek zijn zijn veel vermoeider en zieker dan ons, dus je moet doorgaan." Alle inspanningen resulteerden in minimaal vijftigduizend euro dat sponsoren hebben gedoneerd. "Het blijft maar binnenkomen", aldus Verhagen. Ze is erdoor overdonderd. "Waanzinnig. En dat voor een eerste editie in een stad als Doetinchem. We zijn ontzettend trots."

Volgend jaar
Zowel de organisatie als de deelnemers zien een vervolg volgend jaar zitten. Britt en Silke roepen volmondig ja op de vraag of het voor herhaling vatbaar is en ook Verhagen is positief gestemd. "Uiteraard zetten we in op zwemmen", stelt de organisator. "We zijn immers een landelijk initiatief, Swim to Fight Cancer. We willen ook in Doetinchem gewoon gaan zwemmen. We gaan met de gemeente, het waterschap en onze organisatie om tafel om te kijken hoe we dat volgend jaar echt mogelijk krijgen."

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Auto raakt op zijn kant nabij Winterswijk

Redactie REGIO8 | 26 sep 2022 14:05

Apache-helikopters vliegen weer laag boven Achterhoek

Jasper Hazelaar | 23 sep 2022 11:18

Lees ook

Hofstede 'trots' op jaren bij De Graafschap

Peter Hofstede vertrekt na zeven jaar in zijn huidige functie aan het einde van dit seizoen bij De ...

Nekklachten na kop-staartbotsing in Terborg

Twee auto's zijn vrijdagmiddag op elkaar gebotst in Terborg. Bij de aanrijding liep een van de be...

Veertienjarige Malou verovert titel op NK

Malou Rensink uit Winterswijk is ondanks haar jonge leeftijd al Nederlands kampioen. De veertienjari...

Achterhoekse kerstfilm in plaats van dienst

De protestantse kerken van Lichtenvoorde, Aalten en Dinxperlo hebben de handen ineengeslagen nu de v...

REGIO8 blikt in vier jaaroverzichten terug op de meest opmerkelijke nieuwsfeiten van 2021 in de Acht...

Inwonersaantal van de Achterhoek groeit

Het aantal inwoners van de Achterhoek is over het jaar 2021 gestegen, wat voor bestuurders reden is ...