Ulft, Netherlands

 

Orion wil Champions League met Active Living

Active Living is ook de komende drie jaar de hoofdsponsor van de volleyballers van Orion. Het bedrijf is ambitieus en hoopt met de Doetinchemse club naast nationaal succes op structurele basis deel te nemen aan de Champions League.
Jasper Hazelaar | 4 januari 2022 19:41 | Aangepast op 4 januari 2022 19:41
“Wij geloven dat als je je naamsbekendheid wil vergroten, je dat voor langere tijd moet doen”, zegt operationeel directeur Pim Kamps van Active Living, die daarnaast technisch manager is van Orion. “Dat is handig, want je weet precies met welk budget je spelers kan halen.” Kamps wil met de club een stap zetten. Orion moet structureel kampioen worden en deelnemen aan het hoogste Europese toernooi, de Champions League. Om die ambitie te vervolmaken moet het budget groeien. “Je moet richting een begroting van vijf ton toe, terwijl het de afgelopen jaren langzaam stijgt naar twee a drie ton”, zegt Kamps, die hamert op het belang van geleidelijkheid. “Je kunt de teams opzoeken die het budget omhoog gooiden en daarna failliet gingen. Wij willen het structureel doen.”

Orion is op dit moment ongeslagen koploper van de eredivisie en is in de Europese CEV Cup door naar de achtste finale. “Maar we hebben nog niks gewonnen, dus dat zegt niet zoveel”, aldus Kamps, die meer tevreden is over wat hij achter de schermen ziet. “Wat mij meer zegt is de cultuur die we op de trainingen zien, hoe trainer Dirk Sparidans daarmee bezig is. Dat sterkt ons, Wijnand Geerdink (voorzitter Orion en directeur Active Living, red.) en mij, enorm om hier elke dag mee bezig te zijn. Dan moeten er sponsoren voor voldoende budget zorgen, en daar zorgen wij als hoofdsponsor voor een groot deel voor."

Door met trainer Sparidans
Op korte termijn verwacht Kamps, zelf voormalig aanvoerder van de Doetinchemmers, dat trainer Sparidans zijn aflopende contract verlengt. “Die ambitie is al uitgesproken en we zijn nu in de onderhandelingsfase om het rond te maken”, aldus de technisch manager, die enthousiast is over de voormalig Nederlands volleybalinternational. “Hij heeft een duidelijke visie, ondanks het een trainer is zonder ervaring. Je ziet hij zijn ervaring als speler meeneemt.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Champions League|orion|

Meest gelezen

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Drietal speelt ook volgend seizoen bij Orion

Volleyballers Stijn Held, Jasper Diefenbach en Adam White komen ook komend seizoen uit voor Active L...

Orion dreigt de landstitel te verspelen

Active Living Orion heeft ook de tweede wedstrijd in de finaleserie om de landstitel verloren. Zater...

Orion verliest bij start van finaleserie

Active Living Orion heeft de eerste wedstrijd in de finaleserie om de landstitel verloren. De volley...

Orion moet landstitel aan Dynamo laten

De volleyballers van Active Living Orion moeten de landstitel dit jaar laten aan Draisma Dynamo. De ...

Nieuwe aanwinsten voor selectie van Orion

Active Living Orion heeft de 37-jarige Edson Felicissimo uit Brazilië en Robin Ottenhof toegevoegd ...

Russische ‘servicebommen’ doen Orion das om

Active Living Orion heeft donderdagavond met een harde nederlaag afscheid genomen van de Europese CE...