Ulft, Netherlands

De Graafschap treft hekkensluiter in laatste thuiswedstrijd voor de nacompetitie

Foto: REGIO8
De laatste thuiswedstrijd van de competitie staat vrijdagavond op het programma voor De Graafschap. De hekkensluiter van de eerste divisie, Jong FC Utrecht, komt naar Doetinchem.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 2 mei 2024 15:51 | Aangepast op 2 mei 2024 15:51
"Ik hoop dat we de lijn van de laatste twee wedstrijden door kunnen trekken", aldus trainer Jan Vreman. "En de competitie thuis goed kunnen afsluiten." Ook doelman Thijs Jansen hoopt de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op de eigen Vijverberg winnend af te sluiten. "En daarna nog een paar keer in de play-offs", aldus de keeper die staat te popelen om te beginnen aan de nacompetitie. "Daar speel je voor en dan wil je nu ook gaan winnen."

Zowel Thijs Jansen als Jan Vreman maken kans op een individuele prijs aan het einde van de competitie. Er liggen Bronzen Schilden voor Beste Doelman en Trainer van de vierde periode in het verschiet. "Het is een compliment voor ons allemaal", laat Vreman bescheiden weten. "Ik denk dat je dat zo moet zien." En over de nominatie van Jansen? "Ja terecht, maar dan hebben we dingen niet goed gedaan als hij uitblinkt", vervolgt Vreman lachend. "Want dan is de verdediging niet goed."

Jansen nog een jaar?
De doelman ziet een mogelijke individuele prijs als een compliment: "Ik ben er gewoon trots op en ook blij mee. Het geeft aan dat ik er prima in zit." Technisch directeur Peter Bijvelds gaf onlangs aan te hopen op een langer verblijf van de doelman in de Achterhoek. Wat de doelman zelf wil?: "Ik heb al gezegd dat ik het fantastisch vind om hier te spelen. Op dit moment weet ik nog niks en wil ik eerst de play-offs winnen, daarna zie ik wel."

Colyn
De Superboeren beginnen de play-offs hoogstwaarschijnlijk op dinsdag 14 mei tgen ADO Den Haag. Jan Vreman kan daarin geen beroep doen op middenvelder Simon Colyn, de Canadees liep tegen MVV een zware knieblessure op. "Hij heeft een groot aandeel gehad in hoe we het gedaan hebben, dit is voor hem ontzettend zuur, maar ook voor ons", aldus de oefenmeester. "Dit gun je niemand."

Herstel drietal
Tristan Van Gilst is morgen de vervanger van Colyn, Rio Hillen zit voor het eerst weer bij de selectie na zijn blessure. Joran Hardeman, Ralf Seuntjens en Mimoun Mahi trainen al wel weer gedeeltelijk mee, alleen de wedstrijd van vrijdag komt te vroeg. Vreman is wel positief over hun herstel: "Dat gaat de goede kant op en volgende week gaan we kijken hoe we dat in kunnen vullen."

Logo
Woensdag kwam het nieuws dat De Graafschap graag definitief wil terugkeren naar het gebruik van het oude logo. Dat ziet rasechte Superboer Vreman wel zitten. "Ik vind het een mooi logo dus ik vind het helemaal prima", aldus de Achterhoeker. "Ik denk dat iets waar de club mee opgestart is, dat is ook belangrijk om te behouden."

Opstelling: Jansen; Fortes, Willemsen, Schenk, A. Büttner; Brittijn, Kaak, Warmerdam, Van Gilst; Haen, Önal.

Meest gelezen

Waaghalzen storten zich van metershoge schans naar beneden in Silvolde

Jasper Hazelaar | Viggo Zweverink | 13 mei 2024 14:30

Lees ook

Promotie ver weg voor De Graafschap na thuisverlies tegen ADO

Promotie naar de eredivisie lijkt ver weg voor De Graafschap. ADO Den Haag was dinsdagavond op een s...

De Graafschap wil ADO verrassen in eerste ontmoeting play-offs

De weken van de waarheid beginnen dinsdagavond voor De Graafschap op de eigen Vijverberg tegen ADO D...

De Graafschap kent slechte generale voor play-offs in Emmen

De Graafschap gaat met een slecht gevoel de play-offs in strijd om promotie naar de Eredivisie in. D...

Vreman zet krabbel en blijft hoofdtrainer van De Graafschap

Jan Vreman is ook volgend seizoen hoofdtrainer van De Graafschap, dat heeft de club dinsdagavond tij...

Groen licht van de leden, De Graafschap voert 'oude logo' in

De Graafschap voert komend seizoen definitief het ‘oude logo’ opnieuw in. Een grote meerderheid van ...

Boete voor De Graafschap na tonen spandoek bij Cambuur

De Graafschap heeft van de aanklager betaald voetbal een geldboete gekregen voor een spandoek dat su...