Ulft, Netherlands

Minder grote namen, maar nieuwe Amphion-directeur is trots op programma

Foto: REGIO8
Het Amphion Theater uit Doetinchem heeft het theaterprogramma voor het seizoen 2024-2025 bekendgemaakt. De nieuwe jaargang wordt 8 september afgetrapt met een preview van wat er de maanden daarna te wachten staat. Het is het eerste seizoen onder leiding van de nieuwe directeur Ariane Kop.
Tim Rondeel | 14 mei 2024 16:05 | Aangepast op 14 mei 2024 16:05
"Ik ben ontzettend tevreden als ik eerlijk ben", geeft directeur Kop enthousiast aan. "We hebben echt prachtige musicals zoals Saturday Night Fever, maar we hebben ook heel veel dans. Ook komt bijvoorbeeld Hans Klok naar Doetinchem, naast namen als Wibi Soerjadi en Najib Amhali, het kan niet op." De nieuwe directeur ziet wel een verschil met het afgelopen seizoen: "We hadden afgelopen jaar alle grote namen, zoals Jochem Myjer en Youp van 't Hek. Die hebben we iets minder, maar het is toch een heel divers programma geworden."

De opvolger van Charles Droste vindt dat ze 'grote schoenen te vullen had', door het programma waar de afzwaaiend directeur het theater mee had achter gelaten. "Charles programmeerde altijd en die had echt een schitterend seizoen neergezet", schetst Kop. "Ik ben net begonnen, dus gelukkig hadden we hulp van een interim-programmeur. Het is altijd heel erg kiezen en puzzelen, dat is een hele klus maar wel een leuke klus."

'Credits voor mijn voorgangers'
Volgens Kop staat het Amphion Theater, dat meermaals werd bekroond als beste theater van Nederland, er nog altijd goed op bij de artiesten en managers. "Alle credits voor mijn voorgangers, want het theater heeft echt een goede naam. De artiesten vinden het altijd een hele fijne zaal om in te spelen", merkt de directeur. "Het is niet moeilijk om ze naar Doetinchem te krijgen."

DRU
Ook het theaterprogramma van het DRU Industriepark voor het komende seizoen is bekend. In Ulft wordt de nieuwe jaargang afgetrapt door Karin Bloemen, die op vrijdagavond 20 september met de Old School Band optreedt. Verder zijn er lopende het seizoen de nodige cabaretiers ingepland, waaronder Hans Dorrestijn en André Manuel. In november is de DRU weer het decor van het streektaalfestival Plat Gespöld.

De kaartverkoop voor de voorstellingen op het DRU Industriepark in Ulft start vrijdagochtend om 09.00 uur. De Vrienden van Amphion kunnen vanaf dinsdagavond kaarten kopen voor de shows in het nieuwe seizoen, vanaf woensdag 22 mei start de voorverkoop voor andere geïnteresseerden.

Lees ook

Cabaretier Youp van ’t Hek neemt afscheid van geliefd Amphion

Voor de laatste keer staat cabaretier Youp van ’t Hek deze week in Schouwburg Amphion in Doetinchem ...

Amphion-directeur neemt afscheid met 'beste programma ooit'

Theaterdirecteur Charles Droste neemt voor zijn gevoel met een van de beste programma's ooit afschei...

Droste stopt na bijna twintig jaar als directeur van het Amphion

Charles Droste stopt per 1 september als directeur van Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem, nadat d...

Winterswijkse straatvoetballer schittert in theater

Hij schopte het letterlijk van de straat naar het theater. Samen met bekende straatvoetballers en fr...

Lijsttrekkers en topkandidaten debatteren in het Amphion

Streekomroep REGIO8 organiseert samen met 8RHK Ambassadeurs een verkiezingsdebat in aanloop naar de ...

Amphion Cultuurbedrijf moet bezuinigen en verhoogt kaartprijs

Het Amphion Cultuurbedrijf moet bezuinigen en besluit daarom de kaarten voor voorstellingen in het t...