Ulft, Netherlands

Achterhoek Cup voor jonge wielrenners

De Ronde van de Achterhoek organiseert samen met wielerverenigingen uit de regio in het weekend van 12 en 13 maart de Achterhoek Cup voor junioren tussen de vijftien en achttien jaar. Tijdens het nieuwe side-event van de wielerronde kunnen jeugdige renners zich in beeld rijden bij scouts en talentcoaches.
Tim Rondeel | 16 maart 2022 17:11 | Aangepast op 16 maart 2022 17:11
“Zowel de KNWU als de organisatie van de Ronde van de Achterhoek vindt het van groot belang te investeren in jeugdige renners zodat de wielersport en dus ook de Ronde van de Achterhoek toekomst kan hebben”, aldus de organisatie. Samen met de wielerverenigingen de Zwaluwen uit Doetinchem, De Stofwolk uit Eibergen en De Peddelaars uit Aalten is de Achterhoek Cup in het leven geblazen. De Achterhoek Cup is onderdeel van een nieuwe districtcompetitie van wielerbond KNWU die naast het bestaande aanbod georganiseerd wordt. “Wie tijdens deze wedstrijden over de hele linie van voren mee kan doen, zet zich daarmee op de kaart bij continentale teams en verenigingen”, laat de organisatie van de Ronde van de Achterhoek weten. “Ze leren ook waar nog in geïnvesteerd mag worden of welke specialiteit verder ontwikkeld mag worden als pluspunt.”

De Achterhoek Cup wordt zaterdag 12 maart afgetrapt met een criterium in en nabij het parcours van De Stofwolk in Eibergen. Ook de tijdrit vindt op de zaterdag plaats en wordt gereden tussen Eibergen en Neede. Op zondag is er een omloop op het parcours bij de Watertoren in Aalten. “Om het parcours meer Achterhoeks elan te geven, is de gravel- en klinkerstrook bij de Bruninkweg hier aan toegevoegd”, aldus de organisator van de wedstrijd.

Ronde van de Achterhoek
De Ronde van de Achterhoek vindt dit jaar plaats op zondag 28 augustus. Zowel de start als finish, van de internationale UCI koers die de hele regio doorkruist, zijn dit jaar in Aalten. De toertocht voor de recreatieve wielrenners staat in de agenda voor zondag 26 juni.

Foto: Ronde van de Achterhoek

Meest gelezen

Auto raakt op zijn kant nabij Winterswijk

Redactie REGIO8 | 26 sep 2022 14:05

Apache-helikopters vliegen weer laag boven Achterhoek

Jasper Hazelaar | 23 sep 2022 11:18

Lees ook

Nieuwenhuis slaat seizoen in veldrijden over

Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem komt dit winterseizoen niet in actie in het veldrijden. In o...

Nieuwenhuis ontpopt zich als klassiekerrijder

Joris Nieuwenhuis ontpopt zich dit voorjaar steeds meer als een ondersteunende kracht bij klassieke ...

Bouwman breekt pols tijdens rit in België

Koen Bouwman moet na zijn uiterst succesvolle Giro d’Italia noodgedwongen rust pakken. De 28-jarig...

Koen Bouwman trots op ploeg na Tourwinst

Koen Bouwman zag vanuit Frankrijk, waar hij op hoogtestage was, zijn wielerploeg Jumbo-Visma de Tour...

Roemruchte wielerhistorie Gendringen in boek

In 1926 werd er voor het eerst een wielerwedstrijd gereden in de voormalige gemeente Gendringen, de ...