Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

Kerstspecial | Kerst 2025 met Okidoki

Het is inmiddels een ware traditie, de speciale radiouitzending van Kerst met Okidoki. In het Milky-...

Met Fellinger als ‘burgemeesterbakker’ komen Dames van Bergh in actie

Geen vuurwerk, wél koekjes. In het centrum van ’s-Heerenberg bakken de Dames van Bergh op dinsdag 30...

Járenlang gesteggel, kantelen speelveld lijkt dé oplossing voor dé splijtzwam in Ruurlo

Is het kantelen van een speelveld dé oplossing voor dé splijtzwam in de Ruurlose samenleving? Het vo...

Helder en Daadkracht samen de Montferlandse gemeenteraadsverkiezingen in

De fractie Daadkracht van Joost Gerritsen sluit zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen aan bi...

Twee auto's botsen op Aaltenseweg in buitengebied Zelhem

Bij een ongeval op de Aaltenseweg in het buitengebied van Zelhem, zijn twee auto’s in een bocht tege...

Nieuw zorggebouw naast Slingeland Ziekenhuis gaat 'IJsselbrink' heten

Het nieuwe zorggebouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem krijgt de naam 'IJsselbrink'. De n...