Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

Doetinchemmer Luca Greven (19) haalt goud op NK atletiek: 'Het is bizar'

De 19-jarige Luca Greven uit Doetinchem heeft afgelopen weekend goud behaald op het Nederlands Kampi...

Kinderen doen mee met de profs bij Living Statues in Doetinchem

Het centrum van Doetinchem was zaterdag en zondag volgepakt met straattheater op topniveau vanwege h...

Helder-fractie loopt leeg, Mos blijft alleen achter in raad Montferland

Na een grote overwinning tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, hangt de vlag er bij de loka...

Extreme hitte op komst: dinsdag en woensdag code oranje in de Achterhoek

Het is de komende dagen bloedheet in de Achterhoek. Sinds maandag is het Nationaal Hitteplan van kra...

Didammer en Doetinchemmer vrijgesproken in zaak Tonny ter Horst

Een nieuwe ontwikkeling in de cold case-zaak van de in 2000 vermoorde Tonny ter Horst uit Terborg. D...

Aanpak van binnenstad Doetinchem begint met 'kijkoperatie' Hamburgerstraat

De binnenstad van Doetinchem gaat de komende tijd flink op de schop. De gemeente werkt aan de uitvoe...