Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

Winterswijk gaat zonder coalitie en met drie wethouders verder

Na weken van bestuurlijke onrust heeft de gemeenteraad van Winterswijk besloten om de bestuursperiod...

De eerste tenten en podia van Festival Achterland verrijzen op de Bleek in Doetinchem

Met nog een kleine week te gaan verrijzen de eerste tenten en podia van Festival Achterland op De Bl...

Weerboer Gerrit voorspelt een weekend met zomerse temperaturen

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

50 jaar Normaal gevierd met 25.000 Anhangers in Lochem

Høken, brekken en angoan, Normaal heeft wat te vieren! Zoals inmiddels traditie is treedt de dialect...

Recordaantal deelnemers doen mee met Geglij in de Wei in Beek

Beek is tijdens Hemelvaartsdag weer het decor van de 9e editie van Geglij in de Wei. Een recordaanta...

Democratie op z’n Aaltens – maar wat kunnen we leren van Duitsland?

Er is iets fascinerends aan hoe een kleine gemeente als Aalten zich vastbijt in een groot thema. Dri...