Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

Stormkracht Wenters wegens succes verlengd: ‘Iedereen wil het zien’

De indrukwekkende mini-docu Stormkracht Wenters, over de verwoestende valwind en de daaropvolgende s...

‘Golden Gate van de Niederrhein’ viert 60 jaar: icoon van Emmerich in feest én groot onderhoud

De slanke rode hangbrug die Emmerich en Kleve verbindt, is al zestig jaar hét herkenningspunt van de...

Krachtmeting in Kerkrade: De Graafschap wil sterke start doortrekken

Na een flitsend begin van de competitie met een thuisoverwinning wil De Graafschap vrijdag de positi...

De Drankelingen vieren jubileum bij optocht Varsseveld

De Varsseveldse Volksfeesten staan op het punt van beginnen. Een belangrijk onderdeel van die festiv...

Najah verlaat De Graafschap voor Saudi-Arabië

Middenvelder Anass Najah heeft De Graafschap per direct verlaten voor een dienstverband in Saudi-Ara...

Leussinkbad in Laren verovert Gelderland als beste buitenbad van de provincie

Het Leussinkbad in Laren is in de prijzen gevallen. Bij de verkiezing van het platform Uit met Kinde...