Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

Bestuurder raakt gewond bij botsing met aanhanger in Rietmolen

Bij een botsing met een aanhanger in Rietmolen is dinsdagavond een bestuurder van een bus gewond ger...

Opvanglocaties komen er: Bronckhorst wijkt af van omgevingsplan

De gemeente Bronckhorst wijkt af van het omgevingsplan, voor de komst van twee asielopvangen in de g...

Montferland Halve Marathon met wereldtoppers aan de start

De kersverse Montferland Halve Marathon krijgt 18 januari ware wereldtoppers aan de start. Niemand m...

Geboren boerenzoon en autosponsor groeit uit tot ware Superboer

Dolblij was hij. Met zijn Saxootje, van garage Ruesink. Aankomend talent Martijn Meerdink reed een j...

Inzamelingsactie gestart voor familie uit Ruurlo na verwoestende brand

Nadat het huis van de familie Buunk uit Ruurlo afgelopen zondagavond in vlammen opging, is buurtvere...

Doetinchemse coffeeshop langer dicht na tweede explosie

Coffeeshop Magic in Doetinchem blijft nog zeker twee maanden gesloten. Dat heeft burgemeester Mark B...