Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

Zwaar ongeval op B220 bij Emmerich, meerdere Nederlanders gewond

Bij een ernstig ongeval op de B220 bij Emmerich zijn zaterdagmorgen meerdere personen zwaar gewond g...

De Graafschap wint weer in de slotfase

De Graafschap heeft in de blessuretijd met 1-2 gewonnen van FC Den Bosch. Het was invaller Tim Braem...

Oude IJsselstreek redt DRU Industriepark: ‘Dit is echt de laatste kans’

Het DRU Industriepark kan voorlopig blijven bestaan. Een meerderheid van de gemeenteraad van Oude IJ...

Achterhoekse D66'ers in jubelstemming na verkiezingswinst

Achterhoekse leden van D66 verkeren donderdag in een jubelstemming na de verkiezingswinst van hun pa...

Vogelgriep in de Achterhoek: wat betekent het voor inwoners en pluimveehouders?

De vogelgriep grijpt opnieuw om zich heen in de Achterhoek. Op steeds meer plekken wordt de ziekte v...

Milan Heuveling uit 's-Heerenberg schittert in nieuwe serie Flying Hummelo

Milan Heuveling uit 's-Heerenberg schreef zich in voor de audities van de nieuwe Zapp serie: Flying ...