Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

De Graafschap verliest en loopt play-offticket mis

De Superboeren ontvingen Roda JC in een cruciaal duel in de strijd om de tweede plek – en het play-o...

Sociale kerstsfeer voorop in Bocholt, met oog voor veiligheid

Dit weekend zijn er in de regio weer volop kerstmarkten te bezoeken, ook net over de grens in Duitsl...

Inbraak bij sportzaak in Borculo: acht fietsen gestolen

Bij een sportzaak in Borculo hebben inbrekers in de nacht van donderdag op vrijdag acht fietsen gest...

Amphion Theater voor tiende keer genomineerd als Theater van het Jaar

Amphion Theater in Doetinchem is genomineerd voor Theater van het Jaar 2025. Het is de tiende keer d...

Oude IJsselstreek verhoogt subsidies voor verenigingen en evenementen

Verenigingen en evenementen krijgen vanaf volgend jaar meer subsidie van de gemeente Oude IJsselstre...

Weerboer Gerrit Vossers voorspelt een bewolkt weekend

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...