Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

Busje belandt in sloot bij Groenlo

Een bestuurder is dinsdagavond bij Groenlo met zijn busje in de sloot beland. Hoe het ongeval heeft ...

De Graafschap neemt El Allachi over van FC Den Bosch

Aanvaller Chahid el Allachi speelt na de winterstop voor De Graafschap. De Doetinchemmers nemen de b...

Code geel voor de Achterhoek vanwege plaatselijk dichte mist

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de Achterhoek vanwege plaatselijk dichte mist. De waarschuwi...

Achterhoekse kreten 'D'ran' en 'Weerkommen' in de race voor eigen trein

Reizigers en bewoners in de Achterhoek mogen meebeslissen over acht nieuwe treinnamen. Vanaf decembe...

Gorssel wil woningen en MFA, maar zoekt ook naar de juiste balans

Een nieuwe woonwijk is aan de noordoostkant van Gorssel het gesprek van de dag. In het centrum gaat ...

Na de moord op zijn dochter kiest Winterswijker voor strijd: 'Wij hebben rouw met een A'

Het leven van Wim Hertgers uit Winterswijk veranderde twee jaar geleden voorgoed. Op 8 oktober 2023 ...