Ulft, Netherlands

Slow Food beweging wortelt in Achterhoek

Regio8 | 9 maart 2016 15:24 | Aangepast op 9 maart 2016 15:24
“Veel mensen denken dat Slow Food een vereniging is waar je leert vlees stoven, drie uur lang. Dat is niet zo, het is een vereniging die zich inzet op regionale kwaliteit, producenten, koks en boeren met elkaar verbinden”, zegt Maurits Steverink van Slow Food Achterhoek. “De nieuwe generatie moet zich echt weer meer verdiepen in waar het eten vandaan komt en daarom zijn wij hier ook.”

“Het is gewoon heel erg tof”, zegt chef-kok Nel Schellekens van De Gulle Waard in Winterswijk. De ambassadeur van slow food gebruikt deze producten al jaren in eigen keuken en is blij dat ook de nieuwe generatie zich hiermee bezig houdt. “Wij zijn als Achterhoek één van de weinigen convivia in Nederland die echt heel erg producent gericht bezig zijn. Anderen zijn ook heel erg jaloers op ons, uiteraard. Dat is toch mooi.”

Lees ook

Gewonde na botsing met geparkeerde auto in Doetinchem, bestuurder mogelijk onder invloed

Bij een ongeval op de Rozengaardseweg in Doetinchem is donderdagmiddag een jongeman achterop een gep...

Trekkertrek keert na jaren terug in Heelweg: 'Dit is het allermooiste wat er is'

Na jaren van afwezigheid is de trekkertrek op 20 en 21 september terug in Heelweg. De populaire spor...

Auto's botsen op elkaar op N317 bij Breedenbroek

Bij een botsing op Terborgseweg bij Breedenbroek zijn woensdagavond twee auto’s beschadigd geraakt. ...

Recht op bescherming: gratis zelfverdedigingscursus vrouwen in Emmerich

De moord op de 17-jarige Lisa uit Abcoude heeft opnieuw laten zien hoe kwetsbaar vrouwen zich ’s avo...

Agrarische ondernemers in Lengel uiten zorgen over woningbouw Lakermaat en verkeersveiligheid

Agrarische ondernemers aan de Korenhorsterweg in Lengel hebben woensdag tegenover raadsleden van Mon...

Samenwerking omgevingsdiensten leidt tot nieuwe regionale organisatie

De Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) en Omgevingsdienst Veluwe (ODVeluwe) gaan samen verder als één o...