Ulft, Netherlands

Schoon werken levert slager Aalten prijs op

Regio8 | 26 januari 2018 14:13 | Aangepast op 26 januari 2018 14:13

"Aan de ene kant gaat het om de smaak, de consistentie en het zoutgehalte", zo schetst eigenaar Michel Gleis de keuringen. Verspreid over het jaar 2017 kreeg de Aaltense slager meerdere malen bezoek. "Maar we worden ook bacteriologisch gekeurd", aldus Gleis. "Dat is om inzicht te krijgen in de voedselveiligheid." Kok Dick Stronks verwacht dat de afwezigheid van bacteriën de doorslag gaf. "We werken op zo’n schone manier dat we de bacteriën zon beetje uitsluiten", aldus de kok. "Dat is ook wel gebleken uit de onderzoeken en ik denk dat dat het grote onderscheid is."

De prijs voor ‘Beste traiteur van het jaar’ prijkt inmiddels vol trots op de balie, maar wat is het precies? "Het is een heel breed begrip", zo legt eigenaar Michel Gleis de term traiteur uit. "Het heeft te maken met alles wat op locatie gegeten wordt, maar niet daar wordt bereid." Een echte specialiteit heeft de Aaltense slager niet: "We hebben al zoveel dingen uitgeprobeerd", aldus kok Stronks. "Het gaat van stamppot tot Indisch eten en lasagne. Wij gaan gewoon door en proberen elke keer iets nieuws te verzinnen."

Foto: REGIO8

Lees ook

Winterswijk gaat zonder coalitie en met drie wethouders verder

Na weken van bestuurlijke onrust heeft de gemeenteraad van Winterswijk besloten om de bestuursperiod...

De eerste tenten en podia van Festival Achterland verrijzen op de Bleek in Doetinchem

Met nog een kleine week te gaan verrijzen de eerste tenten en podia van Festival Achterland op De Bl...

Weerboer Gerrit voorspelt een weekend met zomerse temperaturen

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

50 jaar Normaal gevierd met 25.000 Anhangers in Lochem

Høken, brekken en angoan, Normaal heeft wat te vieren! Zoals inmiddels traditie is treedt de dialect...

Recordaantal deelnemers doen mee met Geglij in de Wei in Beek

Beek is tijdens Hemelvaartsdag weer het decor van de 9e editie van Geglij in de Wei. Een recordaanta...

Democratie op z’n Aaltens – maar wat kunnen we leren van Duitsland?

Er is iets fascinerends aan hoe een kleine gemeente als Aalten zich vastbijt in een groot thema. Dri...