Ulft, Netherlands

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

Foto: De Graafschap Media
De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op de eigen Vijverberg werd er met klinkende cijfers gewonnen van SC Telstar, 5-1.
Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 12 april 2024 22:55 | Aangepast op 12 april 2024 22:55
De Graafschap begon matig aan de wedstrijd en Telstar was ook de ploeg die de eerste wapenfeiten had. Pas na een kwartier was het Basar Önal die na een individuele actie het doel van keeper Joey Houweling onder vuur nam. De bezoekers kwamen na achttien minuten door een prachtige goal van Alex Plat op een 0-1 voorsprong. De middenvelder wist een afvallende bal met een halve omhaal achter doelman Thijs Jansen te krijgen. In de 27ste minuut bleef Joran Hardeman liggen na een hoekschop, de verdediger raakte geblesseerd en kon niet verder. Maas Willemsen kwam in het veld.

Enkele minuten later kwamen de Superboeren op gelijke hoogte door een doelpunt van Simon Colyn. De Canadees werd diep gestuurd door Önal en wist de bal over de goalie heen te wippen, 1-1. Vijf minuten later moest trainer Jan Vreman voor de tweede keer noodgedwongen wisselen toen Mimoun Mahi geblesseerd raakte, David Flakus Bosilj was zijn vervanger. Voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een afvallende bal na een hoekschop werd ingebracht door Jeffry Fortes en Xandro Schenk kon de bal achter Houweling krijgen, 2-1.

Na de rust had De Graafschap de controle over de wedstrijd, maar wisten ze niet veel te creëren. Met in het achter hoofd de laatste thuiswedstrijden was het wachten op de bevrijdende 3-1. Deze kwam pas aan het einde van de wedstrijd. In de 85ste minuut wist Donny Warmerdam na een goede individuele actie van David Flakus Bosilj de bal tegen de touwen te schieten.

In de blessuretijd bleven de Superboeren de druk opvoeren op de IJmuidenaren, wat resulteerde in een tweede doelpunt van Xandro Schenk. De verdediger kopte de bal na een doortikker van Devin Haen in het net en wist zijn zesde doelpunt op zijn naam te schrijven. Een opmerkelijk cijfer zou je het wel kunnen noemen voor een centrale verdediger.

Ondanks dat de wedstrijd met een 4-1 voorsprong wel gespeeld leek, lieten de mannen van Jan Vreman het er niet bij zitten en bleven op de zijde van Telstar voetballen. Schoppema stuurde invaller Tristan van Gilst langs de linie en die trapte de bal vervolgens richting de goal van Telstar en die belandde strak in de bovenhoek. 5-1 eindstand.

Door de overwinning lijken de Superboeren de nacompetitie niet meer te kunnen missen. Vrijdag gaan de Doetinchemmers in Kerkrade op bezoek bij Roda JC.

Lees meer over:

Jan Vreman|De Graafschap|Telstar|

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Het Wapen van Ulft is omgetoverd tot Britse pub

Bart Sollman | 17 jun 2024 13:59

Lees ook

De Graafschap trapt af tegen Volendam, eerste ontmoeting met Vitesse eind september

De Graafschap begint het nieuwe seizoen op zondag 11 augustus met een thuiswedstrijd tegen degradant...

De Graafschap heeft vier prioriteiten voor transferzomer, Bijvelds spreekt met Duitsers

De Graafschap heeft voor de zomerse transferperiode vier posities als prioriteit ingevuld. In Doetin...

De Graafschap verhuurt Raterink aan Duitse landskampioen

De Graafschap verhuurt aankomend seizoen Othniël Raterink aan de kersverse Duitse landskampioen Baye...

Ralf Seuntjens blijft nog een jaar bij De Graafschap

De Graafschap en aanvaller Ralf Seuntjens verlengen de samenwerking met één jaar. De 35-jarige aanva...

De Graafschap legt verdediger Hardeman langer vast

De Graafschap-verdediger Joran Hardeman heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2026. De Doeti...

Verdediger Van Riel tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

Jesper van Riel maakt de overstap van De Graafschap naar FC Utrecht. De negentienjarige verdediger m...