Ulft, Netherlands

Procesbegeleider moet sportsamenwerking rond IJsselweide rechttrekken

Een procesbegeleider moet de samenwerking tussen SDOUC en Ulftse Boys en de andere partijen op Sportpark IJsselweide rechttrekken, terwijl de voetbalclubs verdergaan in hun fusietraject. Dat is het resultaat van een gesprek tussen Oude IJsselstreek, Achterhoek in Beweging en een vertegenwoordiging van andere gebruikers van het sportpark tussen Ulft en Gendringen in.
Jasper Hazelaar | 22 november 2023 19:33 | Aangepast op 22 november 2023 19:33
De fusie tussen de clubs kwam recent in een impasse terecht. Oude IJsselstreek wilde dat SDOUC en Ulftse Boys hun leden gingen raadplegen over de samenwerking, terwijl de clubs eerst duidelijkheid wilden over de inrichting op het sportpark. Na een gesprek is de impasse volgens de gemeente en de verenigingen doorbroken. “Er zijn voldoende aanknopingspunten om verdere voortgang te boeken, zowel ten aanzien van de fusie als van de locatie”, aldus Frans Stieber, voorzitter van de fusiestuurgroep. “Het is daarbij van belang dat we aanpakken en doorpakken. Dat willen we graag samen met de andere verenigingen op het sportpark doen.”

Stieber gaf eerder aan dat andere verenigingen op IJsselweide alleen ‘op de rijdende trein’ konden springen. Nu geven de voetbalclubs aan actief in gesprek te zijn getreden met andere gebruikers van het sportpark, naast hun eigen fusietraject. Er wordt een onafhankelijke procesbegeleider aangesteld die kijkt naar de verdere ontwikkeling van het sportpark. Ook de voetbalclubs dragen financieel bij aan het aanstellen van deze persoon. “Ik ben blij dat het gesprek met de andere sportparkgebruikers nu op gang komt en ga ervan uit dat dit bijdraagt om de goede samenwerking die er al is verder te brengen naar een fusie van beide voetbalverenigingen”, aldus wethouder Ria Ankersmit.

Tekeningen
Andere gebruikers van het sportpark voelden zich overvallen door een tekening die in omloop was, waar onder meer de velden van Hockeyclub Oude IJsselstreek werden ingetekend voor de voetbalclubs. “Deze tekeningen hebben geen formele status”, geeft een woordvoerder van de gemeente aan. “In gesprek met andere gebruikers van het sportpark zal gekomen moeten worden tot de meest ideale inrichting van het sportpark, waarbij alle verenigingen een goede plek krijgen. Een toekomstbestendig sportpark is daarbij een belangrijk uitgangspunt."

Leden van de voetbalclubs worden tijdens een komende ledenvergadering bijgepraat over de stappen. Medio december volgt er een nieuw gesprek tussen de gemeente, Achterhoek in Beweging en SDOUC en Ulftse Boys over de fusie tussen de voetbalclubs.

Foto: REGIO8

Lees ook

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Ulftse handballers promoveren na 24 jaar: 'Dit is gewoon geweldig'

Voor het eerst in 24 jaar tijd zijn de handballers van UGHV uit Ulft gepromoveerd naar de eerste div...

Borussia Mönchengladbach vervangt Bayer Leverkusen in Terborg

De kersverse Duitse kampioen Bayer Leverkusen komt niet meer naar het Terborg Toernooi voor jeugdplo...

Ulft sport al ruim vijftig jaar met Juf Hannie bij gymvereniging Ulfariet

Gymnastiekvereniging Ulfariet viert zondag haar vijftigjarig jubileum met een uitvoering in Sporthal...

Doetinchemse trainer Meijer één jaar langer bij NEC Nijmegen

Rogier Meijer is ook volgend seizoen trainer van eredivisionist NEC uit Nijmegen. De 42-jarige Doeti...