Ulft, Netherlands

Pax in rouw na overlijden jonge voetballer

Voetbalclub Pax uit Hengelo heeft voor dit weekend de wedstrijden van alle teams afgelast. Reden is het overlijden van Job Weustenenk. De achttienjarige doelman blijkt om het leven te zijn gekomen bij een ongeluk in San Diego in de Amerikaanse staat Californië.
Jasper Hazelaar | 19 november 2021 08:57 | Aangepast op 26 november 2021 00:11
"Wij zijn diep geschokt en leven intens mee Werner en Ans (Jobs ouders, red.) en broers Jesse en Janne", schrijft secretaris Hannie Zweverink op de site van Pax. "Ons hoofd staat momenteel even niet naar voetballen. Wij hebben dan ook in afstemming met de KNVB besloten alle wedstrijden van Pax teams komend weekend af te gelasten." Weustenenk was keeper van het tweede, vertelt Zweverink aan Omroep Gelderland. Hij had zijn voetbalschoenen een jaar lang opgeborgen vanwege zijn studie in Amerika.

Daar, in San Diego, werd de jonge man uit het leven gerukt door een noodlottig ongeluk. "We hebben begrepen dat Job is gegrepen door een auto terwijl hij op de stoep liep", zegt Zweverink. De auto werd bestuurd door een vrouw van 21. Ze sloeg na de aanrijding op de vlucht, maar kon worden aangehouden, melden lokale media. De vrouw zou onder invloed van alcohol zijn geweest. Een tweede slachtoffer raakte gewond.

Condoleanceregister
In de kantine van de club kan zaterdag een condoleanceregister voor de omgekomen student worden getekend. "We willen de leden ook de gelegenheid geven bijeen te komen. Daar is behoefte aan", laat de clubsecretaris weten. "Het zal passen en meten worden vanwege de coronaregels, maar we vinden dat we dit moeten doen."

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Fijnstof|

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Gas geven en brommers kieken bij optreden Boer Harm op de Zwarte Cross

Nick Hermsen | Bart Sollman | 21 jul 2024 11:24

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32