Orion verliest geen set bij rivaal Dynamo

Gepubliceerd: 31-01-2022 13:01. Bijgewerkt: 31-01-2022 13:24

Active Living Orion heeft zondagmiddag de topper tegen nummer twee Draisma Dynamo in Apeldoorn gewonnen. De volleyballers uit Doetinchem blijven daardoor de ongeslagen koploper in de eredivisie.

“De uitslag verbaast misschien niet meer, maar dit was wel tegen een directe concurrent”, zegt aanvoerder Stijn Held van koploper Orion. “Het kan wel tien jaar geleden zijn dat we in Apeldoorn met 0-3 wonnen. Dat is niet normaal.” In de eerste set bleef Dynamo aardig in de buurt, maar won Orion met 24-26. In de tweede (17-25) en de derde set (20-25) was het verschil tussen de ploegen groter. “De eerste set was een set die hoort bij zo’n wedstrijd tussen de nummer een en twee”, vindt Held. “Die trokken we naar ons toe, maar daarna waren we een stuk beter.”

Dynamo-trainer Redbad Strikwerda bedankte zijn voormalig werkgever Orion na afloop bij de NOS voor de les. Hij denkt dat zijn Dynamo daardoor kampioen wordt in de play-offs die volgen op de reguliere competitie. “Dat is typisch Strikwerda”, zegt Held. “Ik kan er vooral om lachen. Hou dat vooral vol en dan gaan we de strijd in de play-offs wel uitmaken. Er valt wat voor te zorgen, je kan beter aan het eind van het seizoen een wedstrijd winnen, maar ik win ze liever allebei.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)