Ulft, Netherlands

Winterswijkse wethouder legt functie per direct neer

Wim Wassink heeft dinsdag zijn functie als wethouder van Winterswijk per direct neergelegd. De CDA-wethouder zegt zich niet meer gesteund te voelen, waardoor hij niet goed kan functioneren.
Davie Klein Gunnewiek | 26 september 2023 11:05 | Aangepast op 26 september 2023 11:05
"Voor mij betekent dit een onwerkbare situatie, omdat ik daardoor niet de resultaten kan boeken waar Winterswijk naar mijn mening behoefte aan heeft", laat Wassink in een verklaring weten. "Winterswijk verdient een college dat slagvaardig is en om die reden leg ik per direct mijn functie neer." Wassink werd wethouder in Winterswijk na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar.

Wassink zegt dit moment gekozen te hebben omdat dinsdag de begroting voor 2024 door het college is vastgesteld. "Voor alle duidelijkheid, het besluit heeft niets te maken met de inhoud van de begroting, hoe moeilijk en pijnlijk de begroting ook is", zegt Wassink.

Kleiput en Groenloseweg
Wassink lag al langere tijd onder vuur in de gemeenteraad. Zo drong een meerderheid van de raad begin dit jaar aan op het verwijderen van vervuilde grond uit de kleiput. De wethouder wilde daar niet in mee gaan en hield vast aan het plan om de vervuilde grond over de bodem van de plas te verdelen en af te dekken met een laag zand.

Ook kwam de wethouder vlak voor de zomer in het nauw toen een meerderheid van de raad tegen de versmalling van de Groenloseweg stemde. De weg is een belangrijke toegangsweg voor vrachtverkeer richting het centrum. Een groot aantal partijen zag daarom een versmalling niet zitten, maar Wassink hield vol dat het de enige manier was om de weg veilig in te richten.

'Verliezen een kundig wethouder'
Burgemeester Bengevoord betreurt het opstappen van Wassink. "Ik ben hem dankbaar voor zijn inzet voor de gemeente Winterswijk", zegt Bengevoord. "Met Wim verliezen we een kundig wethouder, die zich meer dan ijverig heeft ingezet voor onze gemeente. We zullen zijn kennis missen."

De CDA-fractie van Winterswijk is inmiddels op zoek naar een opvolger en zal deze zo spoedig mogelijk bekend maken. "Ik wens mijn opvolger veel succes en ik zal het CDA blijven steunen", aldus Wassink.

Foto: Omroep Gelderland

Lees ook

De Graafschap verliest in eigen huis van beter Cambuur

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van Cambuur, de ploeg van oud-coach H...

Minimaal zestig woningen op voormalig voetbalvelden Lengel

Altijd al op een voormalig voetbalveld willen wonen? Het kan over een tijdje in Lengel. Nu voetbalcl...

Showdown-sporters uit Wehl zoeken nieuwe scheidsrechters

Showdown-vereniging BonBini uit Wehl is de enige club in de Achterhoek waar mensen met een visuele b...

Legendarisch kerstverhaal komt naar Braamt: "Het is nog steeds actueel"

Kerstmis staat weer voor de deur. Daarom vindt Geert Prein, eigenaar van het Land van Jan Klaassen, ...

Ruim 550 nieuwe woningen in Varsseveld, wijk moet aandoen als park

In de nieuwbouwwijk de Tuit in Varsseveld worden er de komende jaren 566 nieuwe woningen gebouwd. On...

Uitslaande brand in schuur bij woning in Zelhem

In een schuur achter een woning van een ouder echtpaar aan de Keijenborgseweg in Zelhem is vrijdagoc...