Ulft, Netherlands

Vier mannen aangehouden na reeks gewelddadige straatroven

De politie heeft op 30 mei vier mannen aangehouden die betrokken waren bij een reeks straatroven in april. In Eibergen, Lichtenvoorde en Groenlo werden meerdere mensen op gewelddadige manier van hun eigendommen beroofd.
Viggo Zweverink | 6 juni 2023 16:27 | Aangepast op 6 juni 2023 16:27
In totaal zijn er vier verdachten aangehouden. De mannen van zeventien en 21 jaar oud worden verdacht van betrokkenheid bij alle zaken. Daarnaast zijn er twee mannen van zestien en achttien aangehouden voor betrokkenheid bij één van de zaken. "Het verdere onderzoek loopt nog en de officier van justitie zal na afronding van dat onderzoek een besluit nemen over het verdere vervolg voor de vier", aldus de politie. De eerste overval van de reeks vond plaats op 14 april rond 23:00 uur in Eiberge aan de J.W. Hagemanstraat.

"Daar is een minderjarige jongen mishandeld. Hij moest zijn oortjes en horloge afgeven", laat de politie weten. Nog geen uur later is het weer raak, ditmaal aan de Nieuwmarkt in Lichtenvoorde. Ook hierbij wordt een minderjarige jongen van zijn horloge beroofd. De daders maakten bij beide incidenten gebruik van pepperspray. De volgende reeks overvallen vinden het weekend daarna plaats. Aan de Kerkwal in Groenlo en aan Den Koem worden een minderjarige jongen en twintigjarige man mishandeld en beroofd.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

straatroven|